4WD Magazine Abonnement

Smiley face

4WD Magazine biedt u een uitvoerige indruk van de wondere wereld van 4 wiel aangedreven auto’s en alles wat daarbij hoort. Van nieuws, tot rallies, van reisverhalen, tot rij-indrukken.

> Bekijk de abonnementen

Off-roaden in Lesotho, het ‘Koninkrijk der wolken’

Off-roaden in Lesotho, het ‘Koninkrijk der wolken’

De meeste reisverhalen beginnen met het passeren van een grens, of op een vliegveld, maar dat is niet het geval met Lesotho. Als je van Johannesburg komt, zoals in mijn geval, begin het verhaal juist een uur verderop aan de voet van de Sani Pass. Maar voor mij begon deze reis bijna helemaal niet!

Het mooie gladde asfalt, waarop ik nu een paar uur rijd, gaat over een heuveltje, waarna ik ongeveer 20 meter heb om van 80 km/uur tot vrijwel stilstand te komen, want daarna is de weg één grote gatenkaas, voordat het gravelpad begint. Ik sta dus niet op tijd stil en klap met zo’n vaart in één van de gaten, dat ik vrees alle wielen onder de auto vandaan te hebben gereden. Een snelle inspectie van de voorzijde van de auto leert echter, dat er niks kapot is. Misschien is de Isuzu D-Max toch wat sterker dan ik dacht… Gillende banden en een doffe klap achter me leren me, dat ik zeker niet de laatste ben, die deze vergissing ter plekke zal maken. ’t Zou geen kwaad kunnen, als ze hier een waarschuwingsbord zouden neerzetten…

Het gehele artikel lees je in de nieuwe uitgave van 4WD Magazine, 5-2017.

Lesotho

Geef een reactie

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.*Gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen

Cancel reply
X