banner

Off-road trip in Nieuw Zeeland met de Jeep Gladiator

Off-road trip in Nieuw Zeeland met de Jeep Gladiator

De op de Wrangler gebaseerde Gladiator -Jeep’s eerst pick-up in 27 jaar- lijkt een echte alleskunner. Matt Prior reed de auto door wonderschoon Nieuw Zeeland.

De zomers in Nieuw Zeeland zijn zo nat, dat vele honderden toeristen er stranden door wegblokkades door vallend gesteente. Ieder uur valt er 40 mm regen. Het Nieuw Zeelandse KNMI voorspelt zelfs kleine tornado’s en eerder vandaag, terwijl ik gewoon in de Jeep Gladiator reed, werd ik ingehaald door een speedboot….

De ontwerper van de Gladiator is Taylor Langhals, een man met een baard, ontspannen, jaartje of dertig en de vierde generatie in zijn familie, die bij Jeep werkt. Dit werk wilde hij als kind al graag doen. De Gladiator, Jeep’s eerste pick-up in 27 jaar tijd, is bijzonder voor hem. Dat geldt ook voor veel andere, oudere Jeep-mensen en twijfel maar niet over hoe zij deze auto gebruiken. De opening van de achterklep is 1.270 mm en dat is precies de breedte van de breedste sneeuwscooter, die er is. ‘En die heb ik nou toevallig’, zegt Langhals.

Lees het gehele artikel in de nieuwe uitgave van 4WD Magazine (11-2020). Klik op de link!

Sven
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos