Off-road racen is bij Aarts een familie-aangelegenheid

Off-road racen is bij Aarts een familie-aangelegenheid

We zijn te gast in het Gelderse Hedel, of zoals ze in Hedel zeggen Hèèl. Voorzichtig roep ik even naar de honden, voordat ik het hek durf te openen…. Ik loop naar de keukendeur en klop even op het raam: Nienke Aarts doet open en wordt vergezeld door haar 2 imposante Cane Corso honden met de stoere namen Stitch en Hulk.

Het is nu nog even wachten op vader Rick Aarts. Rick en Nienke Aarts zijn de overall winnaars van het eb-NK offroad 2018 en al voor de 13de keer kampioen in de welbekende oranje Bowler Wildcat.

Het is al gauw duidelijk, dat het off-road racen deze familie in het bloed zit. Nienke woont samen met Joost Hofmans in een onlangs prachtig verbouwd dijkhuis in Hedel. Joost is ook een bekende naam in de off-road wereld en zoals Nienke zelf zegt: ‘haar ‘grote concurrent volgend jaar!’ Hier zijn ze samen werkzaam in de zand-, grind en grondhandel Tonny Hofmans BV. Rick Aarts, die woonachtig is in het Brabantse Schijndel, is intussen ook aan de koffietafel aangeschoven. Rick is al meer dan 25 jaar actief in de autosport. ‘Ik heb eerst zo’n 15 jaar motorcross gedaan’, vertelt Rick, gevolgd door een paar jaar autocross. Vanaf 1992 ben ik me actief met off-road snelheidswedstrijden gaan bezighouden met Hank van der Spank als navigator in de oude auto van Jacky Lomans, een Mercedes-Benz 300GE.’

Geef een reactie

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.*Gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen

Cancel reply
X