4WD Magazine Abonnement

Smiley face

4WD Magazine biedt u een uitvoerige indruk van de wondere wereld van 4 wiel aangedreven auto’s en alles wat daarbij hoort. Van nieuws, tot rallies, van reisverhalen, tot rij-indrukken.

> Bekijk de abonnementen

Nieuwe specificaties en technologieën voor Maserati-range

Nieuwe specificaties en technologieën voor Maserati-range

Maserati heeft de Ghibli en Quattroporte voor het modeljaar 2017 vernieuwd. Naast nieuwe designaccenten en onderscheidende uitrustingsniveaus voor de Quattroporte, zijn de twee sportsedans van Maserati vooral in technologisch opzicht verder verfijnd met een nieuw, modern infotainmentsysteem met centrale bedieningsknop en geavanceerde rijassistentiesystemen. Deze nieuwe features zijn tevens beschikbaar voor de Maserati Levante SUV, die sinds deze maand bij de Nederlandse dealers staat.

maserati

Nieuw infotainmentsysteem met centrale bedieningsknop
Een belangrijke noviteit voor Modeljaar 2017 is het compleet nieuwe infotainmentsysteem, dat vanaf nu standaard is voor de Ghibli, Quattroporte en Levante. Het systeem onderscheidt zich door een groot 8,4 inch hoge-resolutie aanraakscherm en een gebruiksvriendelijke draaiknop op de vernieuwde, lagere tunnelconsole voor het volume en de menubesturing. Het infotainmentsysteem is niet alleen stijlvol, maar vooral prettiger in het gebruik. Bovendien is het compatible met Apple CarPlay en Android Auto smartphonefuncties.

Via het infotainmentsysteem zijn nagenoeg alle functies van de auto eenvoudig en op intuïtieve wijze te bedienen, uiteenlopend van de radio en navigatie tot aan de klimaatregeling, stoel- en stuurverwarming en de rijassistentiesystemen. Via de SD-kaartlezer, de USB-poort en de Aux-in aansluiting kunnen de inzittenden hun persoonlijke muziek afluisteren en films of foto’s bekijken.

Geavanceerde rijassistentiesystemen
Eveneens nieuw voor de Ghibli, Quattroporte en Levante is de beschikbaarheid van een uitgebreide selectie geavanceerde rijassistentiesystemen. Ze verhogen niet alleen het comfortniveau voor de bestuurder, maar versterken tevens het uitgebreide veiligheidspakket van de modellen binnen het Maserati-aanbod. Optioneel biedt Maserati kopers de keuze uit:

  • Adaptive Cruise Control met Stop & Go (houdt met behulp van een radarsensor en camera automatisch een veilige afstand ten opzichte van een voorligger, tot aan een volledige stop inclusief automatisch wegrijden)
  • Lane Departure Warning (waarschuwt wanneer de auto bij snelheden boven 70 km/u onbedoeld van rijbaan wisselt en de rijbaanmarkering overschrijdt)
  • Forward Collision Warning met Advanced Brake Assist (waarschuwt de bestuurder voor afremmende voertuigen, en verhoogt indien nodig zelfstandig de remkracht)
  • Automated Emergency Braking (maximaliseert de remkracht bij het risico op een ongeval, om een aanrijding te voorkomen of de impact ervan te beperken)
  • Blind Spot Alert & Rear Cross Path (waarschuwt de bestuurder voor auto’s die zich in de dode hoek bevinden en waarschuwt voor kruisend verkeer bij het achteruitrijden uit parkeervakken)
  • Nieuwe Rear View camera (schakelt automatisch in wanneer de achteruitversnelling wordt gekozen. De dynamische lijnen in het scherm begeleiden de bestuurder bij krappe manoeuvres)
  • Surround View Camera (biedt een 360 graden zicht rond de auto van bovenaf met behulp van 4 camera’s)

Maserati Levante nu leverbaar in Nederland
Sinds deze maand staat tevens de stijlvolle Maserati Levante bij de Nederlandse Maserati-dealers. De premium SUV is gebaseerd op de onderstelarchitectuur van de Quattroporte en Ghibli. De techniek van de Levante is afgestemd op buitengewone prestaties, zowel op het asfalt als offroad. De wielophanging is gekoppeld aan elektrisch aangestuurde dempers en luchtvering met vijf rijniveaus. Ook beschikt de Levante over het laagste zwaartepunt van alle auto’s in dit segment, een perfecte gewichtsverdeling over de voor- en achteras (50:50) en een mechanisch sperdifferentieel achter. De Levante wordt geleverd met een 3.0-liter V6 biturbo benzinemotor met 430 pk en een 275 pk sterke 3.0-liter V6 turbodieselmotor. Beide motoren zijn gekoppeld aan de ‘Q4’ intelligente vierwielaandrijving en een 8-traps automaat.

maserati

Quattroporte verder verfijnd
De Maserati Quattroporte gaat het modeljaar 2017 in met een keur aan stijlvolle designvernieuwingen. Uiterlijk is de luxueuze sedan te herkennen aan het nieuwe bumperontwerp met matzwart profiel aan de voorkant en de matzwarte diffuserinzet achter. De grille is spitser en imposanter, met verticale chroomelementen die contrasteren met de diepte van de haaienneus. Andere onderscheidende details zijn de matzwarte zijskirts en de buitenspiegels, die ook een kleine restyling hebben ondergaan om er enkele nieuwe technische functies in kwijt te kunnen. In het interieur is de Quattroporte eveneens verder op detail verfijnd.

Tevens lanceert Maserati voor de Quattroporte een nieuwe modelstrategie om klanten de extra keuze te bieden uit twee onderscheidende uitvoeringen: GranLusso en GranSport. Deze uitvoeringen zijn te bestellen als upgrade voor alle Quattroporte V6-versies – Quattroporte Diesel, Quattroporte S en Quattroporte S Q4 – en hebben dezelfde meerprijs (€ 11.185). Het topmodel, de Quattroporte GTS met V8 biturbomotor, is exclusief verkrijgbaar met GranLusso- of GranSport-pakket als onderdeel van de standaarduitrusting.

Geef een reactie

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.*Gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen

Cancel reply
4WD Magazine Abonnement
Smiley face

4WD Magazine biedt u een uitvoerige indruk van de wondere wereld van 4 wiel aangedreven auto’s en alles wat daarbij hoort. Van nieuws, tot rallies, van reisverhalen, tot rij-indrukken.

> Bekijk de abonnementen
4WD Magazine Webshop
Smiley face

Ga naar onze webshop voor de laatste dvd’s, boeken, en miniaturen.

> Bekijk de webshop
X