4WD Magazine Abonnement

Smiley face

4WD Magazine biedt u een uitvoerige indruk van de wondere wereld van 4 wiel aangedreven auto’s en alles wat daarbij hoort. Van nieuws, tot rallies, van reisverhalen, tot rij-indrukken.

> Bekijk de abonnementen

Nieuwe lieren van Warn

Nieuwe lieren van Warn

‘Beter, mooier en uitgebreider!’ Met veel tromgeroffel werd onlangs door de president van Warn bekend gemaakt: ‘Een compleet nieuwe serie lieren, die de bestaande Tabor lieren gaat vervangen".

De basis lierserie is doorspekt met het Warn DNA. In de toespraak waren ‘beter, mooier en uitgebreider’ veel voorkomende teksten…. Maar wij als nuchtere Nederlanders willen dat natuurlijk eerst zelf ervaren, voordat we direct dezelfde teksten van de daken roepen.

Het design team van Warn heeft qua uiterlijk een kruising gemaakt tussen de huidige Tabor lier en de Zeon lier. Eén familiegezicht zorgt voor een duidelijke herkenbaarheid en geeft de mogelijkheid om naast de ‘ultimate performance’ treklieren ook een basislier te selecteren. Zo is er voor iedere toepassing en budget een passende Warn lier. De uiterlijke kenmerken van Zeon vind je zo terug in de Tabor. Het uiterlijk geeft aan, dat je niet alleen een basislier te pakken hebt, maar ook een kwalitatief hoogwaardig product, dat gebouwd is om de klus te klaren.

Productie

Bijna een half jaar na de lancering van de lier is de productielijn volledig op stoom en komen de eerste units van de band. Door de hoge mate van interesse in deze nieuwe lierserie kan de productie de vraag niet bijhouden. Waardoor er direct in de fabriek wachttijd ontstaat. Gelukkig reageert Warn snel door de productie op te schroeven en gaan de eerste zendingen de deur uit. De Tabor lieren worden verzameld en toegevoegd aan de lopende orders. Op de geplande verschepingsdatum worden de benodigde papieren opgemaakt en vertrekt de zending onze kant op.

Verschepen

Een zending uit Amerika legt een lange reis af om uiteindelijk in Europa aan te komen. Na de oversteek vanuit Amerika en een heel aantal dagen aan boord van een containerschip te hebben gestaan, worden we geïnformeerd over de aankomstdatum van het schip met de container. Dit keer via de containerhaven van Antwerpen. Omdat het havenbedrijf 24uur doorgaat met lossen en laden, is het wegtransport al in de vroege uurtjes bezig de container te pakken te krijgen. In de loop van de ochtend wordt de container aan ons dok gezet en kan de 40ft container worden leeg gereden.

Modellen

De sterkste uit de serie is de Tabor12. Deze lier heeft een maximale trekkracht van 5.400 kg met een enkele lijn. De daaropvolgende is de Tabor10 met 4.500 kg en de lijst wordt afgesloten met de 3600 kg sterke Tabor8. De genoemde lieren zijn beschikbaar met een stalen-, of synthetische lierkabel. De lier met staalkabel wordt voorzien van een rollenvenstergeleider, de sleufgeleiding wordt voorzien bij de lier met een synthetische lierkabel. De Tabor10 en Tabor12 zijn tevens beschikbaar in een speciale 24 Volts uitvoering.

Aankomst

Eindelijk is het dan zover! De containerzending staat in het magazijn. Na een volledige controle van de inhoud worden de producten op een nieuwe magazijnlocatie gezet. Alle beschikbare modellen zijn beperkt beschikbaar, maar een nieuwe zending, die een gelijke weg naar ons magazijn aflegt, staat al op de planning voor volgende maand.

Specificaties

Warn Tabor lieren hebben een nieuwe relaiskast, voorzien van een Waterdicht Albright ™ relais voor een verhoogde betrouwbaarheid en prestatieverbetering. Deze geeft extra montageflexibiliteit door de eenvoudig verplaatsbare relaiskast. Verder is er een robuuste verbindingsplaat tussen de trommelsteunen voor extra sterkte en stijfheid. De vernieuwde ergonomische vrijloophendel voor een betere grip maakt het geheel af.

  1. De verstevigde aluminium trommelbrug zorgt voor extra stijfheid in de lier en geeft meer  ruimte voor de staalkabel.
  2. Waterdicht relais met het hoogste prestatieniveau in de markt.
  3. Vrijloophendel is zo ontworpen, dat deze extra grip geeft tijdens het bedienen.
  4. Automatische conische rem is een betrouwbaar en bewezen concept.

Eerste indruk

Op het eerste gezicht valt direct op, dat de lier er stevig en robuust uitziet; dit heeft voornamelijk te maken met de brug, die tussen de trommelsteunen is geplaatst. Deze brug verbindt de motortrommelsteun met de steun van de reductie. Tevens geeft deze de mogelijkheid om het relaispack op te monteren. De lier lijkt hiermee op zijn grotere broer, de Zeon. De uitstraling van de Tabor is goed. Zoals we gewend zijn bij een Warn lier, wordt deze compleet met alle benodigdheden geleverd, zoals geleiding en de bediening met 3,7 meter snoer. De Tabor is een compacte treklier en de montagemaat is gelijk aan de maatvoering van de andere Warn Mid frame lieren.

Ga voor meer informatie naar de WARN dealer in Aalsmeer – Coevorden – Kolham (Groningen) – Tiel – Valkenburg a/d Geul – Zutphen.

 

Geef een reactie

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.*Gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen

Cancel reply
X