Nieuwe Defender in 2020

Nieuwe Defender in 2020

De nieuwe Land Rover Defender zal de tweede auto van JLR zijn, die, naast de Discovery, in Jaguar Land Rover’s nieuwe Slowaakse fabriek zal worden gebouwd. De Defender zal in driedeurs- en vijfdeurs uitvoering komen en zal zich zeker spiegelen aan het stoere off-road model, dat tot icoon is geworden sinds het in 1948 op de Amsterdam RAI werd geïntroduceerd.

De verkopen van de nieuwe Defender zullen in 2020 moeten beginnen, zodat het voor de hand ligt, dat de auto in 2019 zal worden gepresenteerd. Spionagefoto’s van de 110 vijfdeurs versie, zoals die in Solihull bij JLR’s hoofdkwartier werd gefotografeerd, geven aan, dat de hoekige vormgeving van de Defender enigszins zal worden gehandhaafd. Ook de 90 is inmiddels al als prototype gefotografeerd. Het voorraam van de auto staat tamelijk rechtop en de achterdeur lijkt nog steeds de scharnieren aan de buitenzijde te hebben.

Desondanks zal de Defender geen cloon zijn van het oude model, zo hebben mensen van Land Rover, die het kunnen weten, verteld, waarbij ze aangaven, dat de nieuwe Defender alles zal doen en kunnen, dat zij van de auto mogen verwachten, maar het zal zeker geen getrouwe kopie worden.

Zoals gezegd, zal de Defender worden gebouwd in de €1.4 miljard kostende fabriek in Nitra, Slowakije, die in oktober jl. in gebruik werd genomen. De fabriek heeft een capaciteit van 150.000 auto’s per jaar.

De Defender zal de eerste auto zijn, die op het nieuwe, flexibele MLA platform (Modular Longitudinal Architecture) staat, een platform dat in 2025 onder de meeste JLR producten moet zitten. Auto’s met dit platform kunnen worden gebracht als mild-hybride, als plug-in hybride, of volledig elektrisch.

Defender weer naar de VS

Na een generatie zonder de iconische Defender zal de komende generatie weer in de VS worden verkocht.

De Defender werd in de jaren ’50 tot 70 en daarna weer in de jaren ’90 in de VS verkocht. De auto voldeed niet aan de US veiligheidsnormen en werd daarom niet meer in de VS verkocht. De laatste ‘oude’ Defenders werden in 1997 in de VS geïmporteerd. Modellen van 25 jaar en ouder konden in die tijd privé wel worden ingevoerd en gekentekend. Oudere Defenders brengen momenteel erg veel geld op in de VS.

De nieuwe Defender zal eind 2019 als 2020-model worden gepresenteerd. Er is sprake van een tweedeurs softtop, een twee- en een vierdeurs hardtop en een pick-up, maar zeker is dat allemaal nog niet.

Defender Defender

Geef een reactie

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.*Gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen

Cancel reply

1 reactie

  • A.A. Shafique
    18/06/2020, 2:50 pm

    Dit laat mij huilen. Het gezicht van de nieuwe defender is… triest. Er is helemaal niks meer over van de stoerheid en spartaanse look van de oude Defenders. Kan hier alleen maar van zeggen dat het eruit ziet als… ja… hoe moet je dat zeggen… Suzuki +.

    REPLY
X