banner

Niet alleen de coronakilo’s tikken aan…

Niet alleen de coronakilo’s tikken aan…

We moeten allemaal een beetje op de kilo’s letten. Voor de één gaat dat wat meer op, dan voor een ander. Maar zeker ook als het om de auto gaat, moet je hierover denken.

Voordeel van een grote 4×4 is, dat er veel in past, maar dat is ook meteen een valkuil. Elke kilo die een berg op moet, kost energie en moeite. Daarover een beetje nadenken, kan dus geen kwaad.

Ga je met een groep op reis? Dan is het misschien niet nodig om vier volledige, gevulde gereedschapskisten mee te nemen. Bespreek dit vooraf eens in de groep, wie wat meeneemt.

Zeker ook de plaatsing van gewicht is van belang. Het roofrack biedt vaak ruimte aan een daktent, maar ook aan een extra reservewiel, jerrycans met brandstof, een Hi-Lift jack en watertanks. Dit gewicht zit eigenlijk op de meest ongunstige plek die er is. Je zwaartepunt komt een heel stuk hoger te liggen en dat is net wat je tijdens het off-ronden niet wilt.

Ook het draagvermogen van het dak(rek) is tijdens off-road gebruik ongeveer 2/3 van het normale draagvermogen, dus denk goed na over wat e op je dak meeneemt.

Advies nodig? Neem contact met me op en ik help je graag veilig op weg.

Met avontuurlijke groet,

Jip Saris

Sven
ADMINISTRATOR
PROFILE
X