Morocco Desert Challenge 2019 breekt alle records

Morocco Desert Challenge 2019 breekt alle records

Met op de startlijst ruim 50 procent meer deelnemers dan vorig jaar en bij de side-by-sides zelfs een verdubbeling brak de Morocco Desert Challenge 2019, die van 13 tot 20 april jl. werd verreden, alle records.

Op zaterdag 13 april begonnen in Agadir bijna 300 rally-raid voertuigen, 210 assistentietrucks en -auto’s en 1.300 personen aan de elfde editie van het evenement, dat daarmee is uitgegroeid tot de tweede grootste crosscountry rally ter wereld. Ongeveer de helft van alle deelnemers waren uit België en Nederland afkomstig.

In de categorie trucks is de Morocco Desert Challenge met 35 racetrucks zelfs de grootste. ‘Met trots kunnen we zeggen, dat er tal van topteams aan de start staan’, zegt Gert Duson, de Belgische MDC-directeur voor de start van de rally. ‘Klinkende namen zoals MAZ, de IVECO’s van Team De Rooy met Ton van Genugten, de MAN’s van Veka, de Renaults van Martin van den Brink en Riwald en de Scania’s van DakarSpeed en Versteijnen. Het zijn bovendien pure racetrucks, dus geen snelle-assistentietrucks. Het belooft een fantastische strijd van hoog niveau te worden.’

Lees het gehele artikel in de nieuwe uitgave van 4WD Magazine.

Morocco Desert Challenge

Geef een reactie

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.*Gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen

Cancel reply
X