banner

Mission Cape2Cape is ready for take off!

Mission Cape2Cape is ready for take off!

Het is bijna zover, de start van onze Mission Cape2Cape! Na drie jaar van voorbereidingen gaat Mission Cape2Cape nu toch echt bijna beginnen. De afgelopen week hebben we de laatste voorbereidingen getroffen, zoals noodproviand als soep, pasta en blikken knakworst, veiligheidshesjes en gevarendriehoek (we kregen van meerdere mensen die door Afrika gereisd hebben, dat de douane je hierop probeert te pakken), van alle mogelijke documenten kopietjes maken in tienvoud en nog meer van dat soort kleine regeldingen.

Tussen de tijd door was het natuurlijk ook nog tijd voor Kerst, die iedereen gezellig met familie en vrienden heeft doorgebracht, Hierbij werd de mogelijkheid natuurlijk ook niet onbenut gelaten om nog eens extra op te scheppen, omdat ons dieet binnenkort waarschijnlijk zal bestaan uit rijst en bonen. We lieten het daarom ook extra lekker smaken. Omdat kerst in een weekend viel, moest er voor de meeste nog dinsdag en woensdag gewerkt worden, voordat we donderdag onze vlucht naar het hoge noorden zouden nemen.

Donderdag 29 December was het dan zover. De dag van ons vertrek naar Honningsvåg, het meest noordelijk gelegen vliegveld in Europa, een krappe 30km van de Noordkaap vandaan, de plek waar het allemaal zal gaan beginnen over 3 dagen. Strak in ons teamoutfit hadden we om 16:00u afgesproken op Schiphol, waar onze vlucht vandaan zou vertrekken. Hier werden we opgewacht door een heel uitzwaaicomité van vrienden en familie. Omdat de mist de hele dag Schiphol al parten speelde, was 75% van de vluchten vertraagd. Ook onze vlucht ontkwam er niet aan, maar met 1,5 uur vertraging konden we gelukkig vertrekken naar Oslo, waar we de nacht zouden doorbrengen bij een oud-huisgenoot van Jos. Na wat bijgepraat te hebben, werd ons bedje opgezocht, om vervolgens drie uur later de wekker alweer te horen. Op Oslo airport doodden we de tijd met het kijken naar al de prachtige vrouwelijke Norwegian Angels en was het spijtig dat we alweer moesten boarden…..

In Tromso aangekomen hadden we 20 minuten overstaptijd voor onze vlucht naar Honningsvåg, die een tussenstop zou maken in Hammerfest. Het grappige was dit een klein propellotvliegtuigje was, wat 5 minuten duurde om te boarden en te vertrekken. En zo landden we om 12:00u op onze eindbestemming: Honningsvag. Het bizarre is dat het hier midden op de dag gewoon schemerig is en de zon zich niet laat zien. Maar we waren hier natuurlijk niet zonder reden, want onze Dacia stond hier al een ruim een week op ons te wachten. De auto was namelijk een week eerder gebracht door vrienden van Jos. Nadat Michael en Hugo een kleine duursporttraining van 4 km hadden afgelegd stond de Dacia daar toch echt, half besneeuwd, maar wachtend om straks onze monsterrit mee te beginnen.

Hij startte meteen en nadat Jos en de bagage waren opgehaald, er ingecheckt was in het hostel, werd er koers gezet naar de Noordkaap, om alvast de route te verkennen. Op de heenweg viel de rit nog mee met her en der wat sneeuw en een windvlaag, maar hoe verder naar de Noordkaap we kwamen, hoe slechter het weer werd. Bij de Noordkaap aangekomen, was het zicht tot een minimum gedaald. En niet alleen het zicht, ook de temperatuur tike de -7 aan, maar vanwege de snoeiharde wind was het gevoelstemperatuur -20 waar het gevoel in je handen binnen twee minuten volledig verdwenen was: welkom op de Noordkaap! Op de terugweg maakten we kennis met het onstuimige winterweer: geen zicht, keiharde wind en een weg die bijna niet te zien was. Maar gelukkig was daar onze Duster, die met zijn 4×4 aandrijving geen enkel probleem had en een prima wegligging had, wat ons een hoop vertrouwen gaf. Naarmate de rit vorderden raakten we ook steeds meer vertrouwd met de auto en de wegen, wat een goede voorbereiding is voor later. Morgen hebben we een afspraak met de burgemeester en de dag erna zal dan echt onze mission Cape2Cape beginnen. Stay tuned!

#1daytogo

Cape2Cape Cape2Cape

Sven
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos