banner

Mission Cape2Cape is on!

Mission Cape2Cape is on!

Vandaag stond al in de ochtend een afspraak gepland met de burgmeester van Honningsvåg. Een tijdje geleden zijn we in contact gekomen met de burgemeester, Mission Cape2Cape was ook op de Noordkaap doorgekomen en omdat het immers niet alledaags is om van Kaap tot Kaap te rijden, zouden we bij aankomst in Honningsvåg bij de burgemeester op de koffie mogen.

Zodoende werden wij om 11:00u op audiëntie verwacht. Bij de townhall stond Kjell-Valter ons al op te wachten, met zijn ambtsketting zelfs om! Het bleek dat hij er al zelf 50 jaar woonde, er 2400 inwoners in Honningsvåg zijn en er gedurende het jaar het 100-voudige aan bezoekers komt, vooral in de zomer. Dat laatste verbaasde ons niet, aangezien we nog steeds geen teken van leven hadden waargenomen gedurende de eerste 24 uur. Met zoveel jaar aan ervaring in Honningsvåg, was het ook niet moeilijk om een mooi fotoshoot moment te vinden. En we konden hem geen ongelijk geven, getuige de foto’s. Hierbij met specifieke dank aan Michael (waarbij overigens ook de © ligt).

Omdat we gisteren al hadden mogen ervaren dat de weersomstandigheden in enkele minuten volledig om kan slaan, besloten we de proef op de som te nemen en vol gas naar de Noordkaap te rijden, om ook hier enkele officiële foto’s te schieten. Nu pas zagen we hoe mooi, woest en indrukwekkend de hele omgeving was. Weidse vlaktes met alleen sneeuw bedekt, ruige rotswanden en een kolkende zee waren enkele taferelen die wij mochten aanschouwen, met onze Dacia als prachtig middenpunt. We hadden al van menig inwoner en toerist lovende woorden gehoord over de auto, wat altijd leuk is om te horen. Omdat we in een eerder stadium ook al in contact waren gekomen met de manager van de Noordkaap, konden we ook hier, bij mate van uitzondering, onze Dacia voor het monument parkeren, wat enkele mooie foto’s opleverde.

Na deze officiele momenten was het aftellen geblazen naar Oud&Nieuw. Aangezien je dit niet dagelijks op deze plek viert, werd er uitgebreid rondgevraagd waar de party was. Het bleek dat die er niet was, dus voelden wij de verantwoordelijkheid om dan maar in ons eigen hostel een feest te organiseren met de overige gasten, 10 stuks in totaal. Het was een daverend succes, waar de Poolse gasten een verdieping lager hun feestje vierden en wij, met enkele andere Nederlanders en Oostenrijkers, ons eigen feestje vierden. Ondanks dat het een geslaagd feestje was, kunnen we nu wel stellen dat Honningsvag niet ‘the place to be’ is om Oud&Nieuw te vieren. Na 12uur werd ook al redelijk snel ons bed opgezocht, omdat om 05:00u de wekker zou gaan.

En om 06:00u was het dan echt zover: de start van Mission Cape2Cape! Het had de hele nacht gesneeuwd, zodat de Dacia onder een dikke laag sneeuw bedekt was. Na de sneeuw verwijderd te hebben, begon onze monsterrit van rui, 20.000km. En de eerste kilometers waren meteen pittige, omdat we geteisterd werden door een sneeuwstorm met minimaal zicht, enorme rukwinden en gladde wegen. Maar onze Dacia houdt, ondanks de erbarmelijke omstandigheden, prima op de weg en we zijn echt blij met de auto. Hij laat ons absoluut niet in de steek, en beter gezegd: hij helpt naast ons, ook nog anderen. Omdat we ergens in Finland iemand vast zagen zitten in de sneeuw, hebben we deze maar even uit de sneeuw getrokken, wat geen enkel probleem was. Omdat de weersverwachtingen voor de komende dagen steeds slechter zouden worden, hadden we besloten om vandaag meteen een flinke etappe in te bouwen, die ons via Noorwegen, Finland uiteindelijk in Zweden zou doen belanden, bij het pittoreske plaatsje Domsjö. Een rit van 16uur en ruim 1280km. Ondanks dat het een lange rit was, met soms slechte weersomstandigheden, was het ook een mooie rit. Naarmate we in Finland kwamen werd het weer ook beter en konden we ook van het landschap genieten. Zo zagen we prachtige besneeuwde meren, besneeuwde winterse wouden en ook her en der wat rendieren op de weg. Echter, met de rendieren waren we op een gegeven moment minder enthousiast, omdat deze dieren tot onze schrik ineens midden op de weg stonden. En aangezien het bijna de gehele dag donker is, is je zicht ook een stuk minder. Gelukkig zijn de dag zonder kleerscheuren doorgekomen en kunnen we nu zeggen dan onze mission eindelijk gestart is!

Voor degenen die het interessant vinden om ons tijdens onze missie te volgen, hebben wij een volgsysteem.                                                                                                                                                                                            Via de website www.myfms.com of via de app: MyFMS   inlognaam: info@care4more.com                                                                                                                                                    wachtwoord: care4more

Binnenkort weer een nieuwe update met meer van onze avonturen. Wil je ons nu dagelijks volgen, kijk dan op onze website www.care4more.com en schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Mission Cape2Cape Mission Cape2Cape

Sven
ADMINISTRATOR
PROFILE

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

X