Militaria: ‘War Horse’

Militaria: ‘War Horse’

Voor de Arquus Areg ten behoeve van de Franse Special Forces begon de ontwikkeling in 2016. Het Franse Ministerie van Defensie kondigde op 7 januari 2016 aan, dat het toenmalige Renault Trucks Defense (nu Arquus) een contract in de wacht had gesleept om de Franse Special Forces te voorzien van 443 nieuwe patrouillevoertuigen.

Het ging om twee verschillende voertuigtypes: 241 lichte VLFS (Véhicules Léger Forces Spéciales) en 202 zwaardere PLFS. Het contract behelsde tevens de ‘integration of intelligence and sensitive communications equipment and their supporting elements’, reden waarom slechts Franse bedrijven voor de order konden meedingen.

De Areg LTV is tamelijk conventioneel qua design; motor voorin, open deel voor de bemanning in het midden en achterin de bagageruimte. Onder de auto ligt een ladderchassis. De carrosserie is van aluminium, het stuur zit links en er zijn tot vier zitplaatsen beschikbaar. De Areg kan het beste worden omschreven als een driedeurs voertuig, waar achter de chaffeur een paneel is aangebracht, waaraan aan de binnenkant radio gemonteerd en aan de buitenzijde een rek voor jerrycans etc.

Lees het gehele artikel in de nieuwe uitgave van 4WD Magazine.

Areg LTV

Geef een reactie

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.*Gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen

Cancel reply
X