MG ZS EV vanaf oktober in Nederland

MG ZS EV vanaf oktober in Nederland

Nederland zal dit najaar getuige zijn van de wedergeboorte van een autolegende, wanneer MG terugkeert met zijn geheel nieuwe, 100% elektrische SUV. De verkoop van elektrische auto's landelijk blijft stijgen en de MG ZS EV biedt consumenten een slimmere, toegankelijke optie. De MG ZS EV is vanaf oktober 2019 in Nederland te koop.

In tegenstelling tot andere EV’s, hoeven klanten niet te wachten op hun 100% elektrische MG ZS EV, die direct beschikbaar is vanaf slechts €29.990*. Hiermee is het een van de meest betaalbare nieuwe elektrische auto’s op de markt. De nieuwe MG ZS EV combineert state-of- the-art EV-technologie met de iconische techniek van MG, voor automobilisten die slimmer en duurzamer willen rijden, terwijl ze genieten van de echte MG-rijervaring.

Passend bij de karakteristieke disruptieve flair van MG, is de ZS EV online en niet bij traditionele autodealers te bestellen. Hiervoor is MG een unieke samenwerking aangegaan  met het toonaangevende Nederlandse mobiliteitsbedrijf, de Van Mossel Automotive Groep.

Daarnaast komen er komen twee fysieke Brand Stores in Amsterdam en Breda waar de auto te zien is en een proefrit gemaakt kan worden. Na aanschaf geldt dat de klant bij maar liefst 60 Van Mossel locaties terecht kan voor service en onderhoud.

In Nederland komen emissievrije chauffeurs in aanmerking voor verschillende belastingvoordelen, zoals vrijstellingen van het betalen van aanschafbelasting en motorrijtuigenbelasting. Bedrijven die 100% elektrische auto’s voor particuliere bedrijfsauto’s gebruiken, betalen in 2019 ook nog het laagste percentage (4%) bijtelling voor het privégebruik van een bedrijfsauto.

Aiden He, President van SAIC Motor Europe, zegt: “We zijn verheugd om het iconische merk MG terug te brengen naar Nederland, te beginnen met de hightech, volledig elektrische MG ZS EV. Als voorloper in de acceptatie van elektrische voertuigen, geloven we dat Nederland een perfect lanceerplatform is voor onze nieuwe, 100% elektrische, middelgrote SUV. Onze boodschap aan bestuurders die op zoek zijn naar slimmere, schonere mobiliteit is: MG is terug en we zijn allemaal elektrisch! “

Frank Meijer, Director Sales & Marketing SAIC Motor Europe, voegt hieraan toe: “In vooruitstrevende landen als Nederland zien we groeiende belangstelling om helemaal elektrisch te gaan rijden, zowel om de uitstoot te verminderen als ook de interesse in het legendarisch technisch erfgoed van MG. Dit was onze belangrijkste focus gedurende de 15 jaar dat het MG-merk weg was van het Europese vasteland – om nieuwe generatie oplossingen te ontwikkelen voor nieuwe generatie chauffeurs die voor de toekomst andere mobiliteitsoplossingen wensen.”

“Hierop aansluitend komt onze online inkoopbenadering tegemoet aan een verschuiving in consumentengedrag, waarbij consumenten zich laten inspireren om vervolgens online te bestellen. We zijn verheugd om hiervoor samen te werken met Van Mossel Automotive Groep, en onze klanten een frisse nieuwe merkwinkelervaring te bieden.”

Eric Berkhof, CEO Van Mossel Automotive Groep: “Wij zijn ongelofelijk trots om de distributeur van MG in Nederland te zijn.  Met de toevoeging van MG aan ons productportfolio versterken we onze positie in het segment van betaalbare elektrische auto’s in Nederland. De combinatie van onze kennis van de automarkt, de kracht van het merk en het veelbelovende modelprogramma vormt een uitstekende basis voor een succesvolle toekomst van MG in ons land.”

Aangedreven door een watergekoelde snellaadbare batterij van 44,5 kWh kan deze praktische, veelzijdige en stijlvolle SUV in slechts 40 minuten worden opgeladen van 0-80%. Met een actieradius van 263 kilometer (WLTP) is de auto ideaal voor stadsreizen.

  • Persbericht
X