4WD Magazine Abonnement

Smiley face

4WD Magazine biedt u een uitvoerige indruk van de wondere wereld van 4 wiel aangedreven auto’s en alles wat daarbij hoort. Van nieuws, tot rallies, van reisverhalen, tot rij-indrukken.

> Bekijk de abonnementen

Mercedes-Benz Generation EQ: een nieuwe visie op mobiliteit

Mercedes-Benz Generation EQ: een nieuwe visie op mobiliteit

Met 'Generation EQ' laat Mercedes-Benz zien, hoe de elektrische auto al snel een volgende stap kan maken: het studiemodel in de vorm van een sportieve SUV-coupé biedt een vooruitblik op een nieuwe generatie elektrisch aangedreven auto's.

Het dynamische exterieurdesign met nieuwe elektro-esthetiek onderstreept de focus op de krachtige elektrische aandrijving: twee elektromotoren, waarvan het systeemvermogen dankzij schakelbare accucomponenten tot 300 kW kan worden verhoogd, en permanente vierwielaandrijving zorgen voor hoge rijdynamiek. Met een actieradius tot 500 km en de voor Mercedes-Benz typische veiligheid, comfort, functionaliteit en connectiviteit voldoet ‘Generation EQ’ aan alle eisen op het gebied van moderne, duurzame mobiliteit. Ook van binnen biedt de auto innovatieve oplossingen, waaronder een volledig nieuw interieurconcept. ‘Generation EQ’ beleeft tijdens de Autosalon van Parijs zijn mondiale première en is de voorbode van EQ als nieuw label van Mercedes-Benz voor elektromobiliteit. Daarbij staat de naam EQ voor ‘Electric Intelligence’ en is afgeleid van de Mercedes-Benz-merkwaarden ’emotie’ en ‘intelligentie’.

“De mobiliteit van de toekomst is bij Mercedes-Benz gebaseerd op vier pijlers: Connected, Autonomous, Shared en Electric. ‘Generation EQ’ bundelt al deze factoren op een consequente manier”, zegt Dr. Dieter Zetsche, voorzitter van de Raad van Bestuur van Daimler AG en Hoofd Mercedes-Benz Cars. “Emissievrije auto’s zijn de toekomst. En ons nieuwe label EQ gaat veel verder dan alleen de elektrische auto. EQ staat voor een alomvattend elektrisch ecosysteem van services, technologieën en innovaties.”

De monolithische basisvorm van de ‘Generation EQ’ verbindt het DNA van SUV’s met het dynamische coupékarakter, terwijl de achterkant doet denken aan een shooting brake. Door het vlakke en langgerekte greenhouse ontstaan krachtig-puristische proporties. De vloeiende overgang van de glanzend zwarte motorkap via de voorruit naar het donkergetinte panoramadak is een voorbeeld van de nieuwe elektro-esthetiek, een spannend contrast met de lak in alubeam zilver.

Nauwelijks nog waarneembare carrosserienaden, verzonken ruitenwissers, camera’s in plaats van buitenspiegels en het ontbreken van de gebruikelijke portiergrepen onderstrepen het langgerekte en dynamische silhouet, waardoor de SUV-crossover als uit één stuk gegoten lijkt. Ook wordt hierdoor de luchtweerstand verminderd. Het bewust gereduceerde zijaanzicht, de brede schouderlijn en 21 inch lichtmetalen velgen zorgen zelfs bij stilstand voor dynamiek.

Geef een reactie

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.*Gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen

Cancel reply
4WD Magazine Abonnement
Smiley face

4WD Magazine biedt u een uitvoerige indruk van de wondere wereld van 4 wiel aangedreven auto’s en alles wat daarbij hoort. Van nieuws, tot rallies, van reisverhalen, tot rij-indrukken.

> Bekijk de abonnementen
4WD Magazine Webshop
Smiley face

Ga naar onze webshop voor de laatste dvd’s, boeken, en miniaturen.

> Bekijk de webshop
X