banner

Mercedes-Benz G280 CDi pick-up

Mercedes-Benz G280 CDi pick-up

Eigenaar Albert Bouma is fervent liefhebber van het roemruchte Mercedes-Benz. Met name zijn passie voor de G-klasse is groot en samen met zijn team draagt hij dit dan ook enthousiast uit. Van origine zat de familie Bouma in de vlasbouw, maar door regelgevingen ging Albert handel in G-klasses doen.

De handel breidde zich uit naar restauratie, reparatie en accessoires opbouw. Het resultaat mondde in 2007 uit tot de start van zijn bedrijf 4×4 Flevoland. Voor onze rij-indruk van een G-klasse pick-up trokken onze redacteuren naar Nagele in Flevoland.

Toen de overheid besloot om het rijden met een oldtimer alsmaar kostbaarder te maken, kwam Albert op het idee om een G-klasse om te bouwen naar een dubbelcabine pick-up. Dit traject heeft hij met het RDW overlegd en na wat aanpassingen kwam deze G-klasse pick-up op de markt, de G280 CDi (ofwel model 461). Dit is zijn werkpaard; hierin kunnen, dankzij de benodigde aanpassingen, zoals het naar achteren plaatsen van de achteras, ook passagiers op de achterbank plaatsnemen.

Lees het gehele artikel in de nieuwe uitgave van 4WD Magazine (uitgave 6).

Mercedes-Benz G280 CDi

Sven
ADMINISTRATOR
PROFILE
X