Maxxis wederom hoofdsponsor van Tim Coronel in Dakar 2019

Maxxis wederom hoofdsponsor van Tim Coronel in Dakar 2019

Bandenmerk Maxxis is ook in 2019 bandenpartner en hoofdsponsor van Tim Coronel en zijn Maxxis Dakar Team. Al sinds 2011 werken zowel Reedijk Banden Import B.V. (de officiële Maxxis bandendistributeur in de Benelux), Tim Coronel en Maxxis succesvol samen in dit Dakar-sponsorship.

The Beast Part 2
Met vereende krachten en na een jaar van voorbereiding gaan de 46-jarige tweelingbroers Tim en Tom Coronel vanaf 6 januari 2019 wederom aan de Dakar meedoen. Wederom met hun Amerikaanse buggy van de vorige Dakar, maar dan compleet verbouwd. Zij hebben hun buggy gedoopt tot The Beast vanwege het agressieve gestalte.

In Part 2 van het meerjarige project met de Amerikaanse Jefferies buggy met 6.2 Chevrolet-motor, heeft de Baja-achtige woestijnauto een zodanige opfrisbeurt ondergaan dat Tim en Tom hopen dat The Beast er aan de finish in de Peruviaanse hoofdstad Lima op 17 januari ook nog als een Beauty uit zal zien.

Maxxis banden
Maxxis is ook voor de komende Dakar editie weer de bandenleverancier voor het hele Maxxis Dakar Team. The Beast is voorzien van 37×12.5-17 M8060 8PR 124Q banden, for Dakar use only. Dit houdt in dat de constructie speciaal is afgestemd op de wensen van de Coronels, alleen voor Dakar. Het 4×4 profiel M8060 is in heel Nederland te koop en geschikt voor de Europese wegen. Tijdens de Dakar is de kwaliteit van de banden 100% Dakar-proof bevonden. Daarnaast gebruikt Maxxis de ervaringen die het Dakar Team met de banden opdoet, om onder andere de personenwagen-, SUV-, 4×4- en bestelwagenbanden te verbeteren.

RTL GP Pre-Proloog
28 oktober kon het publiek kennismaken met de vernieuwde Beast. Tijdens de officiële kick-off voor de Dakar op het Eurocircuit in Valkenswaard, werd The Beast gepresenteerd aan de bezoekers van de RTL GP Pre-Proloog 2018.
Een verslag van deze dag wordt op 17 november om 19:00 uur op RTL 7 uitgezonden. De herhalingen zijn te zien op 2 en 8 december om 15:30 uur.

Le Dakar 2019
De Dakar race wordt komend jaar 100% in Peru verreden en gaat van start op 6 januari in Lima. Op 17 januari eindigt deze gevaarlijkste rally ter wereld wederom in Lima. Op RTL 7 wordt iedere dag verslag gedaan, maar het nieuws is ook te volgen op de site en Facebookpagina’s van Maxxis Banden en Tim Coronel.

Geef een reactie

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.*Gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen

Cancel reply
X