Materiaalpech Fire Ant Jaap Betsema

Materiaalpech Fire Ant Jaap Betsema

Jaap Betsema reed in het weekend van 25 op 26 mei jl. zijn eerste race in de Ultra4 in ruim een jaar tijd, nadat zijn Fire Ant Buggy vorig jaar volledig is herbouwd. Fireant Rally Team reisde af naar Spanje voor de ‘King of Spain 2019’.

Ondanks de hoge verwachtingen van het team en een optimaal voorbereide Fire Ant Buggy eindigde Betsema door materiaalpech op beide racedagen met 362 punten op de 16e plek. De Brit Jim Marsden ging er met de eindoverwinning vandoor.

Fireant Rally Team reed in 2018 geen races in de Ultra4 klasse. ‘King of Spain 2019 voelde voor ons dan ook als een come back’, aldus Jaap Betsema. Hij en zijn teamgenoten hebben, ondanks het uitvallen, genoten van de wedstrijd en alles eromheen. ‘Voorheen was Portugal bij iedereen de absolute favoriet, maar Spanje doet er zeker niet voor onder.’

King of Spain 2019 was een nieuwe naam op de agenda van de Ultra4 klasse. Het 22 kilometer lange parcours was speciaal voor de gelegenheid uitgezet bij Les Comes, in Catalonië. Daar legden de deelnemers op 24 en 25 mei meerdere rondes af over zeer snelle stukken en zware technische stages met zand, bos en grote stenen.

“Het terrein was door onverwacht hevige regenval zwaarder dan verwacht”, geeft Jaap Betsema toe. Als gevolg van de regenbuien finishten de tweede dag zelfs maar vijf Ultra4 teams. “King of Spain  heeft zeker laten zien dat het zijn plekje in de Ultra4 verdient”, concludeert Betsema na het intense raceweekend.

Lees het gehele artikel in uitgave 7/8 van 4WD Magazine.

Fireant Rally Team

Geef een reactie

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.*Gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen

Cancel reply
X