banner

LRCH 4×4 Vakantiebeurs 2020

LRCH 4×4 Vakantiebeurs 2020

Bernd Kooi, één van de kernteamleden van de organisatie van ‘Dé 4×4 Vakantiebeurs’ aan het woord.

Beste 4WD liefhebbers,

Jaren geleden is, tijdens één van de clubavonden van de LRCH, het idee ontstaan om een voorbereidingsavond voor 4×4-vakanties te organiseren. Norbert Duijvelshof en Hans Lebbe van de LRCH hebben het voortouw genomen een avond te organiseren, waar 150 eigenaren met Land Rovers aan hebben deelgenomen en waar geweldige vakantiereizen uit zijn voortgekomen. De 4×4 Vakantiebeurs is in de jaren tot een evenement van behoorlijke omvang gegroeid. Sinds 2013 is Egon Kooi bij het team betrokken geraakt en hij organiseert samen met het kernteam dit prachtige evenement, dat dit jaar op zondag 22 maart zal plaatsvinden op het terrein van Experience Island in Loon op Zand, inmiddels een vertrouwde locatie.

Laagdrempelig en gezellig evenement

Equipment voor 4×4-vakanties

Op de beurs staan veel reisaanbieders, die met passie kunnen vertellen over het moois, dat er off-road en on-road te beleven is; van vakantiereizen in Nederland tot ver in het buitenland, volledig georganiseerd, of op eigen houtje met gps-routes. Equipement voor vakanties over normale wegen, green lanes en over zware off-road paden is verkrijgbaar. Mocht je met een ongeprepareerde 4WD de beurs op komen rijden, het is mogelijk om aan het eind van de dag volledig geprepareerd weer te vertrekken. Ik vervul, als organisator, de taak een veelzijdige rol samen met Egon Kooi, die de spin in het web is. Onze standhouders zijn bericht door Egon Kooi, die het relatiebeheer onder zijn hoede heeft, waarna we werden overspoeld met inschrijvingen. Hieruit volgt uiteindelijk een uitdagende tetris-achtige puzzel om alle standhouders een mooie plek te geven. Het eerste voorbereidingsoverleg voor deze beurs was al in oktober 2019. Tussentijds waak ik over de actiepuntenlijst en de financiën en maak ik het draaiboek, zodat we geen zaken vergeten. Op de vrijdag voor de beursdag zijn we al druk met het uitzetten van het terrein en met groot verzet bezig om een off-road parcours te maken voor RC-auto’s. De RC-baan is altijd een groot succes en is bedoeld voor kinderen en volwassenen. De RC-auto`s, die we hier de afgelopen jaren zagen, worden steeds mooier en hobbyisten werken maanden en soms jaren aan RC-auto’s om ze (op foto) niet van echt te kunnen onderscheiden. Op zaterdag komen al veel standhouders binnen en begeleiden we hen naar de juiste plek. Op zondag om 10:00 uur gaat de poort open en mogen de bezoekers genieten van al het moois, dat de standhouders te bieden hebben.

Steeds meer bezoekers en standhouders

Ondanks dat de beurs door de Land Rover Club Holland wordt georganiseerd, is deze niet alleen gericht op de LRCH-leden. Iedereen die interesse heeft in buitenleven, van vakantiereizen houdt, of een 4×4-hart heeft, is van harte welkom! De laatste jaren kwamen er tegen de 4.000 bezoekers en waren er circa 70 verschillende standhouders, die deze beurs met z’n allen veelzijdig maken. Daar zijn wij erg trots op. Bezoekers mogen hun eigen Land Rover meenemen. Na inschrijving kunnen ze het naast gelegen off-road terrein bedwingen, of een trial parcours rijden. Voor wie geen Land Rover heeft, maar wel een RC-auto, is er vermaak op het uitdagende RC-parcours. De allerkleinsten kunnen losgaan op diverse speeltoestellen, zoals een klimwand, stormbaan en bungeetrampolines.

Blijven meebewegen

De 4×4 Vakantiebeurs is altijd op zoek naar nieuwe standhouders en vernieuwing. Na feedback van standhouders en na onze eigen evaluatie van de beurs van 2019 werd bij ons duidelijk, dat we vooral niet veel aan de opzet moeten veranderen. De belangrijkste verbeteringen vinden vooral achter de schermen plaats. Natuurlijk zijn er nieuwe elementen op de beurs, maar die verklappen we nog niet. In ieder geval mogen we dit jaar een aantal nieuwe standhouders verwelkomen. Toekomstplannen? De fijnstofcrisis hakt er voor velen flink in. Er zijn veel gedupeerden met diesels en de elektrische terreinwagen komt steeds meer in beeld. Vernieuwing in de auto-industrie betekent wellicht ook vernieuwing van de 4×4 Vakantiebeurs. Wij blijven meebewegen met de regels van de overheid en zeker is, dat we doorgaan met het neerzetten van een gezellige beurs. Eén die tijdrovend is om als vrijwilliger te organiseren, maar dat doen we met veel plezier.

Dank!

Vanuit de organisatie wil ik mijn dank uitspreken aan alle mensen, die betrokken zijn om Dé 4×4 Vakantiebeurs tot een succes te maken. Zonder deze mensen is een beurs van deze omvang gewoon niet mogelijk.

Tot zondag 22 maart op de 4×4 Vakantiebeurs! Laat je verrassen door al het moois, dat je hier kan zien en doen.

4x4 Vakantiebeurs

Sven
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos