4WD Magazine Abonnement

Smiley face

4WD Magazine biedt u een uitvoerige indruk van de wondere wereld van 4 wiel aangedreven auto’s en alles wat daarbij hoort. Van nieuws, tot rallies, van reisverhalen, tot rij-indrukken.

> Bekijk de abonnementen

‘Loco Hauk’, een Jeep Wrangler op Stoom

‘Loco Hauk’, een Jeep Wrangler op Stoom

Ik zit al heel wat jaartjes in de off-road wereld, ben in het steenkoude uiterste hoge noorden van Rusland geweest voor reportages, heb de King of Hammers gereden, heb over het pluche op de wandelpaden van de SEMA Show gelopen, kortom ik heb dus veel gezien, wil ik maar zeggen…

En toch kwam ik nu weer iets tegen, dat ik nog nooit heb gezien! Toen ik deze Jeep Wrangler voor het eerst zag, reageerde ik zoals de meeste mensen, denk ik, zullen doen: dat kan niet echt zijn! Maar ja, Hauk Designs heeft echt een door stoom aangedreven off-roader gemaakt!

Als basis werd een Jeep Wrangler uit 2008 gebruikt, waarop een 500 kilo zware ketel en nog eens een tank van 200 liter water moesten worden opgebouwd. Op zich al een aardige klus. Het chassis werd verlengd, maar ook versterkt en er werd een extra as onder gebouwd, zodat het een 6×6 werd om al het extra gewicht goed te kunnen dragen. De carrosserie werd gechopt. Verder mocht er niets aan het toeval worden overgelaten, want er mocht natuurlijk niks misgaan. Als het chassis het bijvoorbeeld zou begeven, zouden de buizen met 800 psi druk van de superhete stoom kunnen scheuren/breken en dan zou de ramp niet te overzien zijn.

Lees het gehele artikel in de nieuwe uitgave van 4WD Magazine.

Loco Hauk

Geef een reactie

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.*Gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen

Cancel reply
X