4WD Magazine Abonnement

Smiley face

4WD Magazine biedt u een uitvoerige indruk van de wondere wereld van 4 wiel aangedreven auto’s en alles wat daarbij hoort. Van nieuws, tot rallies, van reisverhalen, tot rij-indrukken.

> Bekijk de abonnementen

Kroatië Extreme met 4WD Travel

Kroatië Extreme met 4WD Travel

Welkom op de Kroatie Extreme reis. Zongebleekte Romeinse ruïnes, slaperige middeleeuwse stadjes en prachtige oude dorpen bewijzen dat er in Kroatië méér onder de zon is dan strandvermaak. Deze trip staat dan ook garant voor AVONTUUR.

De reis is tot stand gekomen na een gedegen zoektocht naar de juiste gids voor dit gebied. William Ukusic is een man die dit gebied door en door kent en zijn sporen in het onverharde meer dan verdiend heeft. Dit als ontwikkelaar van wedstrijdlieren, maar ook als (mede) organisator van wedstrijden als de Croatian Trophy en Istrian Challenge. Voor 4WD Travel  is hij de juiste man voor de job!

We starten ons avontuur in het westen van Kroatië in het overbekende Istrië. Vervolgens zal de reis zich in Oostelijke richting verplaatsen waarna we afzakken in Zuidelijke richting om uiteindelijk te eindigen in Lokve. Onderweg komen we van alles tegen. We rijden door bosrijk gebied, tussen de landerijen, over bergkammen. We steken rivieren door en bedwingen zo weinig mogelijk asfalt. De uitzichten zullen indrukwekkend, afwisselend en uitdagend zijn. We blikken vanaf een hoogte van 1200 meter richting de zee, trekken door kleine typische dorpjes en zullen ons op momenten boven de boomgrens bevinden.

De ondergrond is afwisselend klei, modderig, stenig, rotsachtig, variërend van uitdagend tot serieus extreme. Afhankelijk van de weersomstandigheden kan zwaar, tot en met héél heftig zijn. In de bergen staan ons een aantal pittige beklimmingen te wachten. Waarbij we hellingen bedwingen die enkel bedekt zijn met rotsen en gras. De gebieden waar  we rijden, zijn erg dun bevolkt en we komen niet of nauwelijks door grote steden.

We overnachten in 3 verschillende hotels waar alles voor ons is voorbereid, of waar we zelf de vrijheid hebben om ons diner, ontbijt en avond in te richten. We zullen dan ook dagelijks onze eigen lunch verzorgen. Gelegenheid om te tanken is er voldoende, het is wel zaak om de tank te vullen waar de mogelijk is. De diesel is in Kroatië voordeliger dan in Nederland.

Wees bedacht op wisselende weersomstandigheden. We trekken over ruig terrein. Dagen van 15 graden Celsius kunnen ‘s nachts omslaan in een sneeuwstorm met temperaturen beneden nul graden. De wind kan hierbij aanwakkeren tot 120km/u.

Meer informatie of inschrijven voor deze reis? Klik hier

10455998_967094263361600_8168882115310253950_n Kroatië Kroatië Kroatië Kroatië

Geef een reactie

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.*Gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen

Cancel reply
X