banner

King of Hammers 2021

King of Hammers 2021

Voor de 2021 editie van ’s werelds zwaarste ééndaagse off-road race was de eerste overwinning, ondanks Corona, van het enorme 9-daagse evenement.

De meeste grote sportevenementen op de hele aardbol zijn vanwege die coronacrisis afgelast, maar reken erop, dat er achter de coulissen heel wat met de autoriteiten, die vergunningen afgeven om welke wedstrijd dan ook doorgang te laten vinden, is afgeknokt. Maar ja, we hebben het hier over de ‘King of Hammers’ en dit internationale kampioenschap, een bedenksel van Dave Cole heeft een heel ander idee van wat onmogelijk is of niet, dan de meeste mensen!

Bij 13 van de 14 edities van KoH kon je de winnaars op de vingers van één hand tellen, waarbij er zelfs een paar deelnemers zijn, die drie keer wonnen en een paar tweemaal. Vorig jaar zette Josh Blyler het hele hoffie aan deelnemers op z’n kop en zoals altijd voor de race barstte het van de speculaties over wat er nou wel beter was: de nieuwe, schroefgeveerde garde, of het establishment met de bekende starre assen. De broers Gomez met hun UFO’s en Cameron Steele’s Lazernut gooiden het technisch gezien over een heel andere boeg. Maar de Hammer trails zijn domweg veel te zwaar om vooraf een accurate voorspelling te doen.

Lees het gehele artikel in de nieuwe uitgave van 4WD Magazine, te bestellen via deze link.

King of Hammers

Sven
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos