King of Hammers 2018: Winst voor Jason Schrerer

King of Hammers 2018: Winst voor Jason Schrerer

De King of Hammers, zoals deze in februari jaarlijks in de VS wordt verreden, behoeft nauwelijks meer enige introductie. De Ultra4 auto’s zijn het afgelopen jaar nog weer stoerder geworden, capabeler ook en krachtiger (sommige gingen dit jaar over de 1.000 pk heen!), maar de King of Hammers is nooit makkelijker geworden, omdat de bedenker van de serie, Dave Cole, er alles aan doet de enige echte King of Hammers elk jaar weer moeilijker te maken. Reden waarom het nog steeds de zwaarste off-road race ter wereld is.

104 crews schreven ditmaal in voor de 202 mijl/325 km, maar zoals gebruikelijk kwamen sommigen van hen niet eens aan kwalificeren toe. Reden waarom er uiteindelijk slechts 96 auto’s paarsgewijs naast elkaar in de koele woestijnochtend aan de start stonden.

In de afgelopen 10 jaar wonnen slechts vijf rijders de King of Hammers; Campbell, Healy, Slawson, Scherer en Miller. Maar ditmaal stond er een nieuwe naam op pole postition: Paul Horshel. Toen de startvlag viel, liet hij direct al zien, dat hij zich niet voor niets had gekwalificeerd en meteen al nam hij voorsprong op Ultra4’s snelste coureurs.

Lees het gehele artikel in de nieuwe uitgave van 4WD Magazine.

King of Hammers

Geef een reactie

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.*Gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen

Cancel reply
X