banner

Kamperen in Rusland

Kamperen in Rusland

Het Baikalmeer is als een zee, zo eindeloos ver reikt het water. De 20 tot 30 miljoen jaar oude watervlakte is niet het grootste meer in de wereld, maar wel het diepste (1.642 meter) en levert 80% van Rusland’s drinkwater. Het heeft een unieke dierenwereld met onder andere nerpa zeehonden, de enige zoetwater zeehond in de wereld.

Het is half mei en de rand van het Baikalmeer is nog bevroren. Het kruiende ijs creëert een intens geluid, alsof er gebrul uit de diepte komt. De witblauwe schotsen schuiven heen en weer, elkaar omhoog duwend en verpulverend in smalle, scherpe, doorzichtige ijspunten, die afbreken en in bundels samen verder dobberen. Uren kan ik dit spektakel aanschouwen en ik voel de kracht van het natuurgeweld in m’n botten. Ik ben overweldigd door de schoonheid van ‘moeder natuur’ en sta vol bewondering te kijken. Maar toch draai ik me al snel om, want eerlijk gezegd is het, zo vlak aan de waterrand, berekoud. Met elke meter die ik verder van het water weg loop, voel ik dat de omgeving warmer wordt.

Lees het gehele artikel in 4WD Magazine uitgave 4-2020.

Rusland

Sven
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos