banner

KAMAZ-master team met Goodyear superieur in DAKAR-rally 2021

KAMAZ-master team met Goodyear superieur in DAKAR-rally 2021

KAMAZ-master fabrieksteam heeft opnieuw de meest veeleisende motorsportrally ter wereld, de DAKAR-rally, gewonnen. Het team pakte na 12 dagen competitie niet alleen de zege, maar palmde het podium met plaats 1, 2 en 3 volledig in. Eind november vertrokken de KAMAZ-master’ vrachtwagens al naar Saoedi-Arabië voor hun deelname aan de 43ste editie van de marathonrally. Vandaag zette het team de race voor de 18e keer op z’n naam. Als officiële bandenpartner zorgde Goodyear met haar standaard en extreem duurzame Offroad ORD banden ervoor dat het team kon blijven rijden en de concurrentie voorbleef.

Een van de ingrediënten van het succes van KAMAZ-master is de enorme teamgeest. De indrukwekkende blauwe trucks zijn steeds op zoek naar een volgende dagzege, maar onderling is er geen zweem van rivaliteit. Het team heeft uiteindelijk één gemeenschappelijk doel: een KAMAZ-master truck op de hoogste podiumplaats van de DAKAR-rally te krijgen. En dat lukte dit keer Dimitri Sotnikov. Hiermee geeft de winnaar van DAKAR 2020, Andrey Karginov, de fakkel over aan zijn teamgenoot.

Dimitri is sinds 2014 actief in DAKAR en dit is zijn maidenzege. Samen met zijn bijrijder Ruslan Akhmadeev en de mecanicien aan boord, Ilgiz Akhmetzianov, nam het team met startnummer #507 de leiding na de eerste etappe, om die niet meer af te staan. Ze wonnen ook vijf van de twaalf chronoritten van de editie 2021. Tweede plek (op +41 minuten en 38 seconden) werd opnieuw ingenomen door teamgenoten Anton Shibalov en zijn crew met startnummer #501. En de DAKAR-veteraan Airat Mardeev, eveneens van KAMAZ-master, reed met zijn crew (startnummer #509) naar brons (op + 1 uur, 16 minuten en 35 seconden).

Banden doorstaan extreme test
De DAKAR-rally heeft de naam en de faam de hardste autosportwedstrijd ter wereld te zijn en dit jaar werd dat eens te meer duidelijk. “De rally wordt nooit routineus en vergt ieder jaar weer een precieze voorbereiding en teamwork dat perfect moet zijn. De trucks, het rijden en navigeren, en de expertise van de technische crew werden doorlopend getest in de aanloop naar DAKAR 2021. Het kleinste detail is belangrijk en het team werkte dag en nacht om dit geweldige resultaat te bewerkstelligen”, aldus Vladimir Chagin, teammanager van KAMAZ-master. “Tijdens deze extreme motorsportmarathon is ook iedere seconde van belang. Naast onze eigen technologie, is er nog één ander vitaal element om de teams rijdende te houden: robuuste banden. Snelheid is belangrijk, maar blijven rijden is nog belangrijker om de concurrentie voor te blijven. Met Goodyear, onze betrouwbare bandenpartner, beschikt ons team over banden met een lange levensduur en bovendien bieden de standaard Goodyear Offroad ORD banden enorm veel grip. Daarom worden zeges mogelijk, ongeacht de omstandigheden of de sterkte van de concurrentie”, geeft Valdimir aan.

Maciej Szymanski, Marketing Directeur van Goodyear Commercial Europe voegt toe: “Grote felicitaties voor het KAMAZ-master team. De plaatsen één, twee en drie bezetten in de categorie voor trucks in deze DAKAR-rally is een ongelofelijke prestatie en het bewijs van de expertise van het team en de kwaliteiten van de bolides en hun uitrusting. Zonder enige twijfel zijn onze banden extreem getest op dit volledig nieuwe parcours. De enorme robuustheid, weerstand en grip speelden een sleutelrol in de quasi perfecte prestatie van het team, net zoals wij elke dag een antwoord bieden op de eisen van de veeleisende transportoperaties van onze klanten.”  

Vooruitstrevende technologie draagt bij aan duurzaamheid
Goodyear is ook de exclusieve bandenpartner van het FIA European Truck Racing Championship en test zo de standaard wegbanden in extreme omstandigheden. Volgens de regels moeten de vrachtwagens namelijk op standaardbanden rijden, dat wil zeggen: banden die voor iedereen op de markt verkrijgbaar zijn. De vooruitstrevende technologie gebruikt voor het karkas van de banden draagt bij aan een langere levensduur en meer kilometers van de banden. Hiermee levert het bedrijf ook een belangrijke bijdrage aan haar duurzaamheidsdoelstellingen.

– Persbericht

Sven
ADMINISTRATOR
PROFILE
X