banner

Jeep Renegade 4xe en Compass 4xe

Jeep Renegade 4xe en Compass 4xe

De evolutie van het merk Jeep® weerspiegelt volledig zijn kernwaarden vrijheid, avontuur, authenticiteit en passie. De meest recente stap van Jeep’s evolutionaire reis is elektrificatie. Als merk heeft Jeep altijd pionierswerk verricht in nieuwe segmenten en nieuwe technologieën. De legende begon in 1941 met de Willys-Overland, het allereerste in massa geproduceerde 4×4-voertuig en ging in 1949 verder met de lancering van de allereerste SUV (Sport Utility Vehicle), de vierwielaangedreven Willys Wagon. De wereldberoemde offroad-capaciteiten zijn sindsdien blijven bestaan. Het comfort, het rijgedrag en de connectiviteit zijn in de loop van de tijd verbeterd, parallel aan de terreinprestaties van Jeep SUV’s. Nu zet Jeep opnieuw een belangrijke en milieurespectvolle evolutionaire stap door de nieuwe plug-in hybride Renegade 4xe en Compass te introduceren.

De Jeep 4xe-modellen zijn de zuinigste Jeep-SUV’s ooit, maar efficiëntie gaat niet ten koste van prestaties. Elk Jeep 4xe-voertuig blijft trouw aan zijn all-terrain roeping en biedt zelfs een betere rijervaring op de weg dankzij een soepele respons en acceleratie. Het door het elektrische aandrijfsysteem verkregen verhoogde koppel zorgt voor nog betere vierwielaandrijving. Ten slotte staat 4xe voor verantwoordelijkheid en respect voor het milieu. Dankzij de Plug-in Hybride elektrische technologie is de CO2-uitstoot in hybride modus* lager dan 50 g/km. Maar de duurzaamheidsfocus van Jeep gaat dieper dan dit en begint al voordat deze voertuigen op de weg komen dankzij een productiecyclus die is ontworpen om de laagste impact op het milieu te hebben.

Leider in offroad-rijden en milieuvriendelijke technologie

Jeep streeft ernaar leider te worden in milieuvriendelijke premiumtechnologie. Met dank aan de Plug-in Hybride-technologie bieden de nieuwe 4xe-modellen de beste prestaties en rijdynamiek ooit van een Jeep SUV. Ze zijn letterlijk in staat om ‘overal heen te gaan en alles te doen’, om de bekende claim van het merk te citeren en beschikken over legendarische 4×4-mogelijkheden die in bijna 80 jaar geschiedenis continu zijn verbeterd. Tegelijkertijd zijn het ideale auto’s voor dagelijks gebruik in de stad, dankzij de Plug-in Hybride elektrische technologie waarmee emissieloos een actieradius tot 52 km volledig elektrisch bereikt kan worden*. In hybride modus is de CO2-uitstoot minder dan 50 g/km*, terwijl bij langdurig off-road rijden de twee elektromotoren met Powerloop ervoor zorgen dat eAWD-tractie altijd beschikbaar is. 

Kracht en prestaties

Zowel Jeep Renegade 4xe als Compass 4xe combineren een 1,3-liter turbobenzinemotor met een elektromotor tussen de achteras die wordt aangedreven door een 11,4 kWh-batterij. De efficiënte 1,3-liter turbomotor levert een vermogen van 130 pk of 180 pk. Daar komt 60 pk bij die geproduceerd wordt door de elektromotor. Een totaal dus van 190 pk of 240 pk (afhankelijk van de uitvoering). De elektromotor levert 250 Nm aan koppel, terwijl de verbrandingsmotor 270 Nm levert. De combinatie van een verbrandingsmotor en de elektrische units garandeert prestaties en maximaal rijplezier: acceleratie van 0 tot 100 km/u in 7,1 (Renegade S) en 7,3 (Compass S) seconden, topsnelheid van 130 km/u in volledig elektrisch en tot 200 km/u in hybride modus.

Lees het gehele artikel in de nieuwe uitgave van 4WD Magazine (12-2020). Te bestellen via deze link.

Sven
ADMINISTRATOR
PROFILE
X