4WD Magazine Abonnement

Smiley face

4WD Magazine biedt u een uitvoerige indruk van de wondere wereld van 4 wiel aangedreven auto’s en alles wat daarbij hoort. Van nieuws, tot rallies, van reisverhalen, tot rij-indrukken.

> Bekijk de abonnementen

Jaguar E-PACE getest onder de meest extreme omstandigheden

Jaguar E-PACE getest onder de meest extreme omstandigheden

Jaguar heeft de nieuwe E-PACE onderworpen aan een van de meest intensieve testprogramma’s ooit: van de ijzige kou rond de Poolcirkel tot het stof en de slopende hitte van Dubai. Alleen dankzij een uiterst divers testprogramma kan Jaguar garanderen dat de E-PACE een dynamische rijdersauto is.

In een intensieve testperiode van 25 maanden op maar liefst vier continenten heeft Jaguar meer dan 150 prototypes gebouwd. In totaal is er meer dan 120.000 uur aan testwerk besteed door meer dan 500 engineers. De E-PACE is beproefd op alle soorten ondergrond en tijdens de meest uiteenlopende weersomstandigheden om te verzekeren dat de compacte performance-SUV de prestaties levert die de meest actieve en veeleisende klanten verwachten.

Doorwaadtest

Jaguar voltooide meer dan 400 ronden op het uitdagende Nürburgring-circuit, bezocht het hogesnelheidscircuit van Nardo en trotseerde temperaturen tot +48 graden Celsius in de woestijnen in het Midden-Oosten. Ook de Poolcirkel met temperaturen van -40 graden Celsius en extreem hoge gebergten in de meest afgelegen provincies in China stonden op het testprogramma. Tijdens een doorwaadtest in het Britse Gaydon parkeerde Jaguar de nieuwe E-PACE een uur lang in een waterplas van 0,5 meter diep met de motor uitgeschakeld en alle deuren geopend. Na een uur reed de E-PACE probleemloos weg. De nieuwe Jaguar E-PACE krijgt sportief afgestemde AWD-technologie en All-Ingenium benzine- en dieselmotoren, evenals diverse veiligheidssystemen.

Graham Wilkins, Chief Product Engineer, Jaguar E-PACE: “Our team of world class engineers and dynamics specialists have meticulously tuned and developed a true Jaguar.  Months of intense testing on roads and tracks around the world have delivered a compact performance SUV that is true to Jaguar’s performance DNA.”

Geef een reactie

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.*Gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen

Cancel reply
X