banner

Interview met Gerry McGovern, de ontwerper van de new Defender

Interview met Gerry McGovern, de ontwerper van de new Defender

De ontwerper van de ‘new Defender’, Gerry McGovern, weigert te worden vereenzelvigd met de new Land Rover. Sterker nog, hij denkt allang weer aan toekomstige projecten.

Gerry McGovern gelooft niet in sprookjes. 4WD Magzine is naar het lichte en ruime kantoor in Gaydon afgereisd om het hele verhaal vol emoties te horen. Over hoe hij en zijn mensen van de ontwerpafdeling de ‘new Defender’ tot leven brachten, ter vervanging van het icoon van Land Rover uit 1948. Het eerste dat we uit z’n mond krijgen, is ‘dat het bedenken van de ‘new Defender’ al zo lang geleden is’.

Da’s wel een feit natuurlijk, want het is een gegeven, dat alle belangrijke zaken over marktpositie, belangrijkste afmetingen, de mechanische layout en styling zo’n vijf jaar gebeurt, voordat een model in productie gaat. Zo ging dat met de ‘new Defender’ ook.

De 62-jarige McGovern ziet eruit als een stoere man en dat is hij ook wel: zijn favoriete vrijetijdsbesteding als sport is boxen en hij heeft dan ook biceps zo dik als andermans dijen. ‘Mensen blijven me vragen, of de ‘new Defender’ zoiets als mijn erfenis voor Land Rover is’, zegt hij met een enigszins vermoeide blik in zijn ogen. ‘Het antwoord is: neen. Ik ben ontwerper van beroep en ik zie altijd uit naar een volgend project. Zo is ons volgende grote project de vervanging van de Range Rover en daarmee zijn we nu ongeveer klaar…’

Die stoere facade, die hij z’n levenlang heeft gecultiveerd -ongetwijfeld een manier van opboksen tegen techneuten en bazen, die anders zijn ontwerpdrift ietwat de kop zouden willen indrukken- blijft McGovern wat hij in werkelijkheid is: één van Groot-Brittannië’s grote ontwerpers met een zeldzaam gesophisticeerde kijk op wat een auto mooi maakt, zelfs als ze hoog en vierkant moeten zijn.

Lees het gehele artikel in 4WD Magazine uitgave 3-2020.

Gerry McGovern

Sven
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos