banner

Ideale autolening

Ideale autolening

Heb je je droomauto gevonden, maar net niet genoeg geld op je spaarrekening? De autolening biedt uitkomst. Het afsluiten van een lening voor het financieren van je nieuwe auto is een verantwoorde en handige oplossing. Waar kan jij op letten bij het afsluiten van een autolening? En waar vind je de meest ideale en goedkope autolening?

Persoonlijke lening als autolening

Geld lenen voor auto kan je het beste doen door persoonlijk lening af te sluiten. Sluit je een persoonlijke lening af, dan staat het volledige leenbedrag direct op je rekening. Zo kan jij de auto volledig afbetalen en is deze officieel van jou. Je loopt nu niet het risico dat de auto wordt ingenomen wanneer je een keer niet op tijd betaalt. Ook kan je zo direct beginnen met het opbouwen van schadevrije jaren.

Een andere mogelijkheid om je auto mee te financieren is het doorlopend krediet. Nadeel van deze vorm van lenen is de mogelijkheid om steeds opnieuw geld op te blijven nemen. Zo is niet duidelijk wanneer je de lening volledig afgelost zal hebben. Je loopt hiermee het gevaar dat er nog een restschuld open staat, terwijl je de auto al niet meer rijdt.

Ideale autolening vinden

Om de ideale autolening te vinden, zal je de leningen met elkaar moeten vergelijken. Vergelijk de persoonlijke leningen op de volgende punten:

  • Hoogte van de rente
  • Looptijd van de lening
  • Mogelijkheid tussentijds boetevrij aflossen
  • Extra kosten zoals oversluit- of afsluitkosten

Dekkende autolening

Voordat je de lening afsluit, is het belangrijk dat je goed nagaat hoeveel geld je wilt lenen. Het allernieuwste model auto ziet er natuurlijk mooi uit, maar of het nu verstandig is om daarvoor te gaan? Je bent dan over jaren nog je autolening aan het afbetalen. Sluit je een lening af voor een auto die net niet meer gloednieuw is, dan zijn de kosten per maand lager en heb je de lening een stuk sneller afgelost.

Het volgende tweetal vragen helpt jou te bepalen hoeveel geld je wil lenen voor je nieuwe auto:

  1. Hoelang wil je de auto gaan rijden?

Als je van plan bent de auto maar een jaar of twee te gaan rijden, kies dan voor een leenbedrag wat je ook binnen twee jaar kunt aflossen. Zo voorkom je een restschuld die je nog afbetaalt, terwijl je de auto al niet meer bezit.

  1. Welk bedrag heb je maandelijks over voor je auto?

Bekijk welk bedrag je per maand kunt en wilt missen aan de kosten voor een auto. Bedenk hierbij dat auto’s in waarde dalen. Het bedrag waar jij de auto voor koopt, is hoogstwaarschijnlijk niet het bedrag waarvoor je de auto gaat verkopen.

Neem in je berekening voor een dekkende autolening ook altijd extra kosten mee, zoals een autoverzekering, wegenbelasting, benzine en APK-keuringen. Ga je deze bedragen kunnen betalen met je reguliere inkomsten of moet je hiervoor ook een deel van de lening reserveren?

Alternatief voor autolening: leasen

Vind je geld lenen voor een auto niet zo’n prettig idee? Of wil je graag helemaal ontzien worden in alle kosten die bij het autorijden komen kijken? Dan is er een populair alternatief: auto leasen.

Bij het leasen van een auto betaal je een vast bedrag per maand. In ruil daarvoor rijd jij in een nieuwe en comfortabele auto. Alle kosten wat betreft de auto zijn in het maandbedrag inbegrepen. Het enige wat jij nog moet betalen is de benzine. Een auto die op dit moment populair is, is de opel grandland x private lease.

Sven
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos