banner

Iconische Toyota Land Cruiser 10 miljoen keer verkocht

Iconische Toyota Land Cruiser 10 miljoen keer verkocht

De iconische Toyota Land Cruiser is wereldwijd meer dan 10 miljoen keer verkocht. Toyota behaalde de verkoopmijlpaal van de wereldberoemde terreinauto op 31 augustus 2019. De allereerste generatie van de Toyota Land Cruiser werd op 1 augustus 1951 geïntroduceerd als ‘Jeep BJ’. Nu, maar liefst 68 jaar later, maakt de Land Cruiser nog altijd deel uit van het Toyota-gamma. De Land Cruiser is daarmee de langst lopende typenaam van Toyota, want de Crown dateert van 1955 en de Corolla van 1966.

Drie kernwaarden

De Land Cruiser export op grote schaal begon met de 20 serie, die in november 1955 werd geïntroduceerd. Dat is slechts vier jaar na de lancering van de eerste generatie, genaamd Jeep BJ. In 1954 werd het model omgedoopt tot de Toyota Land Cruiser. Sinds de exportstart heeft Toyota continu uitvoeringen ontwikkeld, die inspelen op de behoeftes van klanten, zonder in te leveren op kwaliteit, duurzaamheid en betrouwbaarheid. Dat zijn de drie kernwaarden, die al sinds de eerste Land Cruiser centraal staan. Dankzij deze kwaliteiten heeft de Land Cruiser over de hele wereld een grote schare fans opgebouwd.

Alleskunner

De Toyota Land Cruiser markeert het startpunt van Toyota als autoproducent voor de hele wereld en voor alle mensen. De Land Cruiser is een op-en-top werkpaard, maar ook een lifestyle-auto, die in staat is om meerdere mensen, of grote spullen te vervoeren. Het is een auto, die tegemoetkomt aan uiteenlopende mobiliteitswensen. De Land Cruiser brengt mensen naar elke gewenste bestemming en ook weer veilig terug, ongeacht het moment.

Lees het gehele artikel in de nieuwe uitgave (4WD Magazine 1-2020)

Toyota Land Cruiser

Sven
ADMINISTRATOR
PROFILE
X