4WD Magazine Abonnement

Smiley face

4WD Magazine biedt u een uitvoerige indruk van de wondere wereld van 4 wiel aangedreven auto’s en alles wat daarbij hoort. Van nieuws, tot rallies, van reisverhalen, tot rij-indrukken.

> Bekijk de abonnementen

Het wilde noordwesten van Namibië

Het wilde noordwesten van Namibië

Oppi Koppi Restcamp in Kamanjab, Namibië, is zo’n plek, waar je als ‘overlander’ op zit te wachten: als je een niet-Afrikaanse nummerplaat hebt, mag je er gratis kamperen, er is een zwembad, gratis (werkende) wifi en een restaurant, waar je een ontzettend malse zebra-, oryx-, giraf-, of springboksteak naar binnen kunt werken, compleet met champignonsaus, aardappelkroketjes en salade. Onafrikaans lekker!

Maar de vreugde van mijn aankomst in het paradijs is van korte duur, want als ik mijn gratis kampeerplek opzoek en LandCruiser in een aangename positie probeer te manoeuvreren, raak ik, achteruitrijdend, een boompje. In eerste instantie heb ik niet eens in de gaten, dat ik schade heb, totdat ik vind, dat de auto wel goed staat en de achterdeur probeer te openen. Dat gaat niet. Er zit een kleine, nauwelijks zichtbare deuk in, die desondanks het handvat en het slot blokkeert.

Ik kan er niet in. Dat is nogal onhandig natuurlijk en samen met de lodge eigenaar wrik ik het achterruitje eruit. Nu kan ik in ieder geval naar binnen klimmen. De volgende dag ga ik naar de locale garage, maar die is dicht. De dag erna sta ik er weer, maar hebben ze geen tijd. ’s Middags kan ik terecht, maar krijgen ze, zelfs met een koevoet, de deur niet open. De derde dag lukt het uiteindelijk wel, alleen kan de deur nu niet meer dicht. Dat wil zeggen, niet meer op slot. Ik moet een nieuw slot en een nieuw handvat, of, in het ergste geval, een hele nieuwe deur. Zoals alles in Namibië ligt Kamanjab nogal nergens, dus onderdelen hebben ze er niet. Daarvoor moet ik naar Windhoek…

Geef een reactie

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.*Gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen

Cancel reply
X