Het beste uit twee werelden: Ford Range Raptor

Het beste uit twee werelden: Ford Range Raptor

Hij is groot, stoer, robuust, solide en misschien wel de leukste pick-up van het moment. Ik heb het over de Ford Ranger Raptor. Om dit woestijnbeest te testen, vlogen we onlangs naar Marokko.

Na tien minuten rijden met de Raptor in de Marokkaanse duinen nabij Essaouira in west-Marokko aan de Atlantische Oceaan heb ik al een glimlach van oor tot oor op m’n gezicht. Dit moet nog harder kunnen! Ik trap het gaspedaal nog wat dieper in, als ik een heuvel zie opdoemen en spring er overheen. De 2.0 liter EcoBlue BiTurbo dieselmotor met 213 pk en 500 Nm doet z’n werk goed.

Niet alleen de motor doet goed zijn werk. Ook de nieuwe FOX Racing dempers, voorzien van Position Sensitive Damping, die zich aanpassen aan het wegdek om zo de beste demping te geven, werken uitstekend. De dempers worden ondersteund door aluminium stuurarmen en de achterwielophanging heeft schroefsets met een geïntegreerde watt-koppeling, waardoor de as met weinig zijdelingse beweging omhoog en omlaag kan bewegen. Tel daarbij op een ijzersterk chassis, een verhoogde grondspeling van 283 mm en een versterkte stalen plaat om de gevoeligste onderdelen te beschermen en het plaatje is aardig compleet.

Lees het gehele artikel in de nieuwe uitgave van 4WD Magazine.

Ford Range Raptor

Geef een reactie

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.*Gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen

Cancel reply
X