GTC Rally Cross Country 2019

GTC Rally Cross Country 2019

Na de succesvolle deelname van de eb NK Offroad Series aan de ELE Rally, is dit jaar de GTC Rally ook in het NK Offroad programma opgenomen. Op 12 en 13 Juli werd het ò zo gezellige off-road bivak opgebouwd op Breda International Airport.

12 teams uit de T1-, T2- en SBS-klasse zijn afgereisd voor de rally, die beter bekend staat als de ‘Nacht van Achtmaal’. Voor de NK Offroaders, bij de GTC Rally ook wel Cross Country klasse genoemd, zijn maar liefst 15 klassementsproeven uitgezet op en rondom Breda International Airport.

De GTC Rally is meer dan alleen een rally. De organisatie spreekt ook wel van het ‘GTC Rally Festival’. Twee dagen lang wordt het vliegveld Seppe omgetoverd tot ‘car heaven’. Naast de GTC Rally zijn er drie nevenwedstrijden. De NED Historic Rally, Jumbo Short Rally en de NED Cross Country Rally. De proeven, die variëren van 6 tot 22 kilometer, zijn via korte verbindingsroutes vanuit het vliegveld te bereiken. Op het vliegveld, te midden van het GTC Festival, is de service voor de rally deelnemers en het bivak voor de cross country opgebouwd.

Lees het gehele artikel in de nieuwe uitgave (10) van 4WD Magazine.

GTC Rally Cross Country

X