4WD Magazine Abonnement

Smiley face

4WD Magazine biedt u een uitvoerige indruk van de wondere wereld van 4 wiel aangedreven auto’s en alles wat daarbij hoort. Van nieuws, tot rallies, van reisverhalen, tot rij-indrukken.

> Bekijk de abonnementen

Grenservaringen in MAURITANIË

Grenservaringen in MAURITANIË

Alles dat ik over Rosso, de grensovergang tussen Senegal en Mauritanië had gehoord, bleek te kloppen. Hadden ze me in Senegal al geprobeerd af te zetten, aan de andere kant van de rivier, aan Mauritaanse zijde, begon het pas echt.

Toen ik uitstapte werd ik bestormd door een stuk of vier mannen, die mij gingen helpen. Ze struikelden bijna over elkaar om me de weg te wijzen naar een kantoortje, waar al twintig anderen stonden,waardoor het ook zonder hun ‘hulp’ vrij duidelijk was, waar ik moest zijn.

Ik had aan de Senegalese kant iemand zover gekregen alle bedragen, die moesten worden betaald op een papiertje te schrijven. Dat bood enige houvast, al was allerminst zeker, of het allemaal ook klopte. De honderdtwintig euro voor het visum stond er alvast niet op, maar daarvan had ik op internet gezien, dat er niet aan te ontkomen was. Vijftienhonderd Ouguiya, ongeveer vier en een halve euro, voor de politie was het eerste, dat mij werd gevraagd. Die ging ik in ieder geval niet betalen. Vijfduizend Ouguiya voor de veerboot, daarvan kreeg ik een bonnetje, dus dat zou wel kloppen. Tweeduizend Ouguiya ‘taxe communale’, ook daarvan een bonnetje. Vooruit maar.

Lees het gehele artikel in de nieuwe uitgave (4WD Magazine 7/8).

MAURITANIË

Geef een reactie

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.*Gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen

Cancel reply
X