banner

Grenadier moet verbeterde versie van oude Defender worden

Grenadier moet verbeterde versie van oude Defender worden

Sir James Arthur Ratcliffe, een Britse miljardair en CEO van chemiebedrijf Ineos, is een Defender adept. Toen hij een aantal jaren geleden hoorde, dat Land Rover de good-old Defender uit productie zou nemen, ging hij snel met Land Rover in gesprek om te proberen de rechten van de Defender over te nemen.

Dat mislukte jammerlijk, waarop hij besloot z’n eigen Defender te bouwen, die de naam Grenadier meekreeg. Onlangs werd de auto gepresenteerd en de gelijkenis met de Defender is, op z’n minst gezegd, opvallend. Desondanks staat er een geheel nieuwe auto!

Ho, wacht even, nog niet je portemonnaie trekken, want de Ineos Grenadier is nog steeds volop in ontwikkeling. Het bedrijf sloeg voor het gemak de fase van gecamoufleerde prototypes over, zodat we nu al kunnen zien, hoe de Grenadier er ongeveer zal komen uit te zien.

Duidelijk is, dat de oude Defender model voor de Grenadier heeft gestaan. Maar Ineos bouwde desondanks van de grond af aan wel een geheel nieuwe auto. Daarbij speelt 4×4-specialist Magna Steyr een rol op technisch gebied en ook Mercedes-Benz draagt een steentje bij. Bij het ontwerp is er ook aan gedacht, dat de auto goed te personaliseren moet zijn. Dat geldt zowel voor fabrieksopties, als voor geïnteresseerde externe automotive bedrijven.

Lees het gehele artikel in 4WD Magazine uitgave 09-2020.

Sven
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos