banner

Goodbye Europe….

Goodbye Europe….

Na onze, voorlopig laatste, nacht in het vertrouwde Nederland, trapten we op vrijdag het gaspedaal in richting Frankrijk. Het had ’s nachts al flink gevroren, maar dit leverde gelukkig geen problemen voor ons (in tegenstelling tot het weekend, toen Nederland helemaal plat lag, dat we begrepen) op en konden we zonder files onze weg richting het zuiden voortzetten.

Ondertussen hebben we een mooie routine opgebouwd, waarbij iedereen twee uur rijdt. Na deze twee uur gaat de chauffeur naar achteren en kan daar van wat slapen, werken (de foto’s, blogs en video’s komen immers niet vanzelf op de website en social media kanalen), de soigneur uithangen en als er tijd over is, een Netflixje kijken. Maar tot nog toe is daar bijna geen tijd voor geweest moeten we jullie bekennen. De navigator bedient voorin de radio, werkt, navigeert, bedient de camera’s in de auto’s en houdt de chauffeur natuurlijk gezelschap. Daarom is het eigenlijk prima vol te houden, ondanks dat we elke flink lange dagen maken in Europa.

Voor vandaag stond er bijvoorbeeld ook weer een monsteretappe op de planning. We zouden in Lyon ’s middags de laatste presentatie houden bij een van onze sponsoren. Ook hier werden we weer enthousiast ontvangen en wilde iedereen met de Dusterilla op de foto. Waar voor hun na de presentatie de vrimibo zou beginnen, stond er voor ons nog een paar uur rijden voor de boeg met Perpignan als eindbestemming. Eenmaal hier aangekomen, kwamen we tot onze grote vreugde erachter dat er een bar bij het hotel zat. Dus dit eindigde erin dat wij om half 11,na 1300km en 15 uur rijden, onszelf op een heerlijk koud helder biertje trakteerden. En wat smaakte hij lekker mensen! Ook voor ons was het immers nog steeds een soort van weekend.

Waar alleen de gemiddelde Nederlander op zaterdag nog een beetje fatsoenlijk uitslaapt in zijn vrije weekend, zaten wij deze ochtend om half 7 weer aan het ontbijt. Vandaag zou namelijk de laatste volledige Europese rit zijn, die ons naar Malaga zou leidden. Maar voordat het zover was, moest er nog wel een stukje gereden worden. Zoals eerder gezegd, is het rijden niet erg, mede omdat de Duster echt een fijne auto is om mee te rijden. Hij verbaast ons elke dag weer in positieve zin. Begonnen we deze ochtend nog met -4°, enkele uren later was het rond de 16°. We voelden ons als kinderen zo blij met deze warme zonnestralen. Bij het tankstation keek men dan ook raar op toen drie Nederlandse jongens in hun T-shirt rondliepen. Dit terwijl ze zelf nog met dikke jas en muts op rondliepen. Omdat je de hele dag in de auto zit, is het heerlijk om even de benen te strekken en zodoende dat we af en toe bij een tankstation even een potje voetballen aan het zijn. Ondanks dat niet iedereen er even goed in is, is het wel heerlijk ter ontspanning. Ook nu weer was de weg weer erg rustig, waardoor we wat tijd hadden voor een korte pitstop in Valencia, om daar onze Dusterilla voor het Palau de les Arts Reina Sofía te parkeren voor een korte fotosessie. Valencia is sowieso al mooi om te zien, want voor kilometers lang waren er zowel links als rechts enorme plantages met sinaasappelbomen te zien. Dan snap je pas goed waarom het de sinaasappelstad wordt genoemd. Verder kwamen we al snel tot overeenstemming dat Spaanse vrouwen heel knap zijn. Het is in die zin maar goed dat onze ramen geblindeerd zijn, want anders zagen de vrouwen in kwestie drie gapende koppies naar hun staren. Na de fotoshoot was het weer vol gas door naar Malaga waar we begin van de avond arriveerden en wederom een monsteretappe erop hadden zitten. Hier zouden we vanavond overnachten bij vrienden van Hugo, die hier wonen. Het was een gezellige avond, waarbij we nog van alles toegestopt kregen voor de oversteek naar Afrika

Morgen is het dan zover, de oversteek naar Afrika! Eerst rijden we nog een stukje door naar Algeciras, waar we de boot pakken naar Tanger. We kijken er erg naar uit wat daar ons allemaal weer te wachten zal staan! To be continued…

Care4More

Sven
ADMINISTRATOR
PROFILE

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

X