banner

Goede start Toyota GAZOO Racing

Goede start Toyota GAZOO Racing

Toyota GAZOO Racing heeft zijn tweede opeenvolgende etappewinst in de Dakar Rally behaald. Het gaat om de derde etappe op dinsdag 5 januari, een 430 kilometer lange route over duinen en zandpaden die begon en eindigde in Wadi Ad-Dawasir, een stad in Saoedi-Arabië, het land waarin Dakar 2021 volledig plaatsvindt. De autosportdivisie van Toyota zette ook de op een na snelste tijd neer en behaalde hiermee een glorieuze 1-2-overwinning.

De Toyota Hilux met startnummer 3 van rallycoureur Nasser Al-Attiyah en navigator Mathieu Baumel bleek na afloop van de derde etappe de snelste auto van het deelnemersveld. Door de winst staat het duo – dat een dag eerder ook de tweede etappe van Dakar 2021 en de proloog die traditiegetrouw aan de rally voorafgaat won – nu tweede overall, slechts vijf minuten achter de koploper.

Klinkende 1-2-overwinning

Toyota GAZOO Racing domineerde de derde etappe, want ook de op een na snelste tijd werd gerealiseerd door het team, namelijk met de Toyota Hilux met startnummer 332 van coureur Henk Lategan en navigator Brett Cummings, beiden nieuwkomers in de Dakar Rally. Een klinkende 1-2-overwinning dus. Als rookies staan ze nu zevende overall in het klassement, 47 minuten en 25 seconden achter de koploper.

Zwaarste rally ter wereld

De derde en vierde Hilux die namens Toyota GAZOO Racing – de autosportdivisie van Toyota – meedoen aan de Dakar Rally finishten door technische mankementen minder hoog, maar doen nog altijd mee aan wat bekendstaat als de zwaarste rally ter wereld. De vierde etappe op 6 januari gaat van Wadi Ad-Dawasir naar Riyadh.

Toyota heel dankbaar

De Nederlander Bernhard ten Brinke – die met een Toyota Hilux meedoet maar niet namens Toyota GAZOO Racing – ging het minder voor de wind. In de derde etappe verloor hij de macht over het stuur van zijn Hilux en vloog de pick-up met 160 kilometer per uur vier keer over de kop waarna de auto total loss verklaard werd. Wonder boven wonder kunnen Bernhard en zijn navigator Tom het avontuur navertellen. “Ik ben Toyota heel dankbaar voor het bouwen van zo’n sterke auto”, aldus een geschrokken, maar blije Bernhard op zijn Instagram-account.

Sven
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos