banner

‘General Tire, Anywhere is Possible’

‘General Tire, Anywhere is Possible’

General Tire is vooral bekend om zijn high performance, SUV- en all terrain banden. Ze zijn robuust en ijzersterk. Voor iedere ondergrond is een profiel beschikbaar; van 100% on-road tot 100% off-road en alles wat er tussen ligt. Het merk werd in 1915 in Akron, Ohio USA, opgericht. Later nam Continental Tire in Noord-Amerika het merk over. Tegenwoordig worden de banden in Europese fabrieken door Continental geproduceerd. De kwaliteit van de General 4×4 banden is meermaals erkend. Zo werd de Grabber AT2 eerste montage band (OE) voor de Mercedes-Benz G-klasse, werd de Grabber X3 naar grote tevredenheid getest door Land Rover (LRO) in de Mud-Terrain Challenge en in het Zuid-Afrikaanse SO-4×4 Magazine werd de Grabber AT3 goedgekeurd in de All-Terrain Test.

De Grabber AT3, een all rounder voor SUV’s, pick-ups en off-road voertuigen, is een veelzijdige band. Het loopvlakprofiel van de Grabber AT3 is zodanig ontworpen, dat de band geschikt is voor zowel off-road rijden, als voor gebruik op de weg (50/50).

Europa produceert meer dan 70 maten voor wielen tussen 15 en 22 inch. De afmetingen variëren van 195-285 in de series 85-40, maar ook de 31×10,5R15 zit in het assortiment. Deze banden zijn goedgekeurd voor snelheden van meer dan 240 km/uur.

De  Grabber AT3 draagt M+S-markering en het sneeuwvlok-symbool. Hierdoor is dit profiel erkend als winterband in landen met een winterbandenplicht en ook hierdoor een favoriet onder off-road rijders, die de landsgrens nog wel eens passeren.

Door de toepassing van TracGen, ComfortBalance en DuraGen technology is deze band een all-terrain expert.

Tractieribben en hoeklamellen garanderen uitzonderlijke grip op losse ondergrond. De grijpranden bijten zich vast in de ondergrond. De open schouders van het loopvlak hebben een zelfreinigende werking voor extra tractie in de modder. De robuuste rubbersamenstelling biedt een uitstekende weerstand tegen inrijdingen en schaafschade. De versterkte profielblokken verminderen blokvervorming. Beide verbeteren de levensduur van het profiel op ruw terrein, zelfs bij hoog koppel en bieden een betrouwbare stabiliteit onder alle toegelaten belastingen. Gordels uit ultrasterk staal verzekeren een gelijkmatig bandenspoor voor een betrouwbare stabiliteit. De Grabber AT3 biedt ook maximaal comfort. De uniforme blokgeometrie met lage stijfheidsvariatie zorgt voor een gelijkmatige drukverdeling. De geoptimaliseerde profielblok-oriëntatie creëert een soepele interactie met het oppervlak en minder gordelbeweging. Dit resulteert in een erg comfortabele en aangename rijervaring op verhard wegdek voor een all-terrain band.

General Tire banden zijn in heel Nederland verkrijgbaar. Meer merk- en assortimentsinformatie is te vinden op www.generaltire-banden.nl.

Uit eigen ervaring…

De Grabber AT3 banden zijn onder de Dodge RAM van Sander van Zijl gemonteerd. Hij maakt ons van tijd tot tijd deelgenoot van  zijn ervaringen met deze banden. De banden zijn door Saris 4×4 gemonteerd. Wij vroegen Jip Saris naar zijn ervaringen met de band, ten opzichte van de HTS60, die eerder onder de Dodge lagen.

Jip Saris geeft aan: ‘De General Grabber HTS60 is met zijn verhouding 80% weg en 20% terrein een klassieke ‘wegband’. Uitstekende rijkwaliteit en uitzonderlijke grip onder natte omstandigheden. Comfortabel en een lange levensduur. Ideaal voor degene die geen off-road ambities hebben, maar comfortabel willen reizen. De General Grabber AT3 is de juiste keuze voor degene, die een onverharde weg, nat weiland of zandpad niet uit de weg gaan.

Grip op elke terreinsoort met maximaal comfort. Een verhouding van 50/50 (weg/terrein) maakt het een ideale allrounder voor elke 4×4 en SUV. De HTS60 is prima voor diegenen, die alleen maar verharde weg rijden en comfort wensen. Voor wie ook wel eens een 4×4-route wil rijden en/of een 4×4-vakantie wil doen, is de AT3 de juiste keuze. Met zijn grovere profielopbouw is er een veel betere grip op onverhard en ook in de sneeuw bijt hij geweldig. Hij is Snowflake Approved, dus geschikt om het hele jaar door in heel Europa te kunnen en mogen rijden. Het is echter geen winterband! De General Grabber AT3 is wat soepeler (en dus comfortabeler), wat zeker op lichtere voertuigen een voordeel is. Ook is hij in diverse maten verkrijgbaar, die de concurrenten niet hebben. Maak de juiste keuze, want het blijft een feit: hoe beter in het terrein, hoe minder op de weg. Wij kunnen je daar een goed advies over geven. Ook voor het veranderen van bandenmaten ben je bij de echte specialist aan het juiste adres’, aldus Jip Saris van Saris 4×4 in Valburg.

Check: www.saris4x4.nl

Sven
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos