Geen risico voor tevreden Van Loon

Geen risico voor tevreden Van Loon

Op de eerste stage van Dakar 2019 noteren Erik van Loon en Harmen Scholtalbers de negentiende tijd. Zij komen met een achterstand van 7:19 op Al-Attiyah aan de finishlijn. Ondanks stof van voorliggers hebben zij zich niet laten verleiden tot een fout en zijn zij tevreden met het resultaat tijdens de opening van de rally.

“Dakar is endurance, dus er komen nog veel kilometers,” zegt Van Loon. “We hebben geen risico genomen, maar willen de rally opbouwen. De samenwerking in de auto ging goed met Harmen. We hebben in een rio wat last gehad van stof van drie andere auto’s, verder was het een prima stage. Het was een goede opwarmer voor het echte werk morgen. Gelukkig zitten we niet te ver naar voren, want dat kan ons morgen zomaar opbreken.”

Morgen starten de auto’s voor de motoren en openen zij de stage. Die stage gaat van Pisco naar San Juan de Marcona en is 342 kilometer lang. “Dat wordt een uitdaging en een spektakel. We gaan proberen om ons niet te laten verleiden en gewoon ons eigen ding doen.”

Geef een reactie

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.*Gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen

Cancel reply
X