4WD Magazine Abonnement

Smiley face

4WD Magazine biedt u een uitvoerige indruk van de wondere wereld van 4 wiel aangedreven auto’s en alles wat daarbij hoort. Van nieuws, tot rallies, van reisverhalen, tot rij-indrukken.

> Bekijk de abonnementen

Formula offroad in het Noorse Skien: ‘Laat je verstand maar in het bivak’

Formula offroad in het Noorse Skien: ‘Laat je verstand maar in het bivak’

Misschien is het wel ‘de moeder van alle extreme off-road sporten’: de Formula Offroad. Het is een dragrace, maar dan verticaal!

Met een gigantisch vermogen de berg op vlammen en proberen om op een klif bovenaan een schijnbaar onmogelijke finish te halen. 4WD Magazine was bij de laatste wedstrijd van het Noorse kampioenschap voor 2017 in de zandgroeve in Skien!

Formula Offroad is even eenvoudig als geniaal: je neemt een zandgroeve, of lavaberg, een handvol paaltjes en een finish op een overstekende rand, zo’n 100 meter boven de start. Onderaan de helling staat een twintigtal racemonsters te sissen en te kuchen. Ze zijn breed en laag en met vermogens tussen de 750 en 1.000 pk heb je meer dan ‘stalen ballen’ nodig om ermee te rijden. ‘Je laat je verstand maar in het bivak, op de helling moet je alleen maar rijden’, zo zeggen ze hier.

Het gehele artikel lees je in de nieuwe uitgave van 4WD Magazine.

Formula offroad

Geef een reactie

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.*Gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen

Cancel reply
X