4WD Magazine Abonnement

Smiley face

4WD Magazine biedt u een uitvoerige indruk van de wondere wereld van 4 wiel aangedreven auto’s en alles wat daarbij hoort. Van nieuws, tot rallies, van reisverhalen, tot rij-indrukken.

> Bekijk de abonnementen

Ford kondigt grootschalige introductie van elektrische auto’s aan inclusief F-150, Mustang en Transit

Ford kondigt grootschalige introductie van elektrische auto’s aan inclusief F-150, Mustang en Transit

Ford heeft onlangs meer details onthuld over zeven van de dertien nieuwe elektrische auto's die in de komende vijf jaar wereldwijd worden geïntroduceerd. Enkele van deze modellen zijn hybrideversies van de iconische F-150 pick-up en de Mustang in de VS, een plug-in hybride Transit Custom-bestelbus in Europa en een volledig elektrische SUV met een verwachte actieradius van minimaal 480 kilometer voor klanten over de hele wereld.

De autofabrikant kondigde ook plannen aan om 700 miljoen dollar te investeren in de uitbreiding van de fabriek in Flat Rock, Michigan, zodat in de fabriek technisch zeer geavanceerde autonome en elektrische auto’s kunnen worden geproduceerd, waaronder de Mustang en de Lincoln Continental. Dankzij de uitbreiding worden rechtstreeks 700 nieuwe banen gecreëerd.

De uitbreiding maakt deel uit van een investering van in totaal 4,5 miljard dollar tot 2020, zodat klanten kunnen profiteren van een lager brandstofverbruik, meer mogelijkheden en meer vermogen in het gehele wereldwijde assortiment auto’s van Ford. De plannen maken deel uit van de uitbreiding van het bedrijf als autofabrikant én als mobiliteitsbedrijf, waarbij wordt gestreefd naar een toonaangevende positie op het gebied van elektrische en autonome auto’s en het ontwikkelen van nieuwe mobiliteitsoplossingen.

“Naarmate steeds meer klanten over de gehele wereld geïnteresseerd raken in elektrische auto’s, zet Ford zich in om zo veel mogelijk klanten te voorzien van een breed assortiment aan elektrische auto’s, services en oplossingen om het leven van mensen te verbeteren”, aldus Mark Fields, President en CEO van Ford. “Onze investeringen en de uitbreiding van ons assortiment reflecteren onze visie dat het aanbod aan elektrische auto’s het verkrijgbare aantal auto’s op benzine in de komende 15 jaar zal overstijgen.”

Ford richt het EV-plan op de sterkste punten, waarbij een elektrische variant van de populairste grote bedrijfswagens, vrachtauto’s, SUV’s en sportieve auto’s wordt ontwikkeld voor nog meer mogelijkheden, productiviteit en rijplezier. De volgende zeven elektrische auto’s zijn vandaag aangekondigd voor wereldwijde introductie:
• Een volledig nieuwe, volledig elektrische compacte SUV die rond 2020 wordt geïntroduceerd, met een geschatte actieradius van minimaal 480 kilometer, die in de fabriek in Flat Rock zal worden geproduceerd en zal worden verkocht in Noord-Amerika, Europa en Azië;
• Een grote autonome auto voor zakelijk gebruik en carpoolen, introductie in Noord-Amerika; Het hybride voertuig zal in 2021 worden geïntroduceerd en zal worden geproduceerd in de fabriek in Flat Rock;
• Een hybrideversie van de succesvolle F-150 pick-up komt tegen 2020 op de markt in Noord-Amerika en het Midden-Oosten; De F-150 Hybrid, die zal worden geproduceerd in Dearborn, biedt veel trekkracht en laadvermogen en kan ook als mobiele generator worden ingezet.
• Een hybrideversie van de iconische Mustang met V8-vermogen, die nog meer koppel bij een laag toerental levert; De Mustang Hybrid, die zal worden geproduceerd in de fabriek in Flat Rock, verschijnt in 2020 en zal aanvankelijk alleen in leverbaar zijn in Noord-Amerika;
• Een Transit Custom ‘plug-in’-hybride die in 2019 in Europa op de markt zal verschijnen en is ontworpen om ook in het drukste verkeer de operationele kosten te drukken;
• Twee hybride politieauto’s, geschikt voor achtervolgingen. Een van de twee nieuwe hybride politieauto’s zal in Chicago worden geproduceerd; beide auto’s zullen worden uitgerust voor politietaken in het speciaal voor dit doel ingerichte centrum van Ford in Chicago.

Verder heeft Ford aangekondigd dat de mondiale reeks SUV’s de eerste Ford hybrides zullen zijn met een EcoBoost®-motor in plaats van een atmosferische motor, waardoor zij zullen beschikken over meer vermogen en minder brandstof zullen verbruiken. Ook is Ford van plan om evenveel daadkracht te tonen bij het ontwikkelen van mondiale diensten en oplossingen voor elektrische auto’s. Daarbij gaat het onder meer om oplossingen op het gebied van wagenparkbeheer voor elektrische auto’s, routeplanning en telematica.

Werken aan de toekomst
Ter ondersteuning van het nieuwe autotijdperk ontwikkelt Ford bij de assemblagefabriek in Flat Rock het nieuwe Manufacturing Innovation Center. Dit innovatiecentrum vertegenwoordigt een investering van USD 700 miljoen en levert in de VS 700 nieuwe banen op. Naast de iconische Mustang en de Lincoln Continental zullen hier ook de nieuwe kleine SUV met groter batterijbereik en de volledig autonome auto worden geproduceerd. Deze zelfrijdende auto is bedoeld als taxi en voor deelgebruik.
“Ik ben blij dat het is gelukt om extra banen te creëren voor Amerikaanse arbeiders”, zegt Jimmy Settles, Vice President bij de UAW, de Amerikaanse vakbond voor werknemers in de auto-industrie, National Ford Department. “De mensen in de assemblagefabriek in Flat Rock werken met veel toewijding aan kwalitatief hoogwaardige producten en we zien uit naar hun aanhoudende succes bij de ontwikkeling van een nieuwe generatie hightech auto’s.”
Deze investering in de vestiging in Flat Rock komt uit de $ 1,6 miljard die het bedrijf eerder in Mexico had willen investeren in een nieuwe fabriek.

Ford

Unieke elektrificatietechnologie
Voortbouwend op twee decennia ervaring past Ford voortschrijdend inzicht toe bij het leveren van gepatenteerde technologie, software en services. “Op het gebied van elektrische auto’s hanteert Ford de strategie om voort te bouwen op onze kracht”, zegt Raj Nair, Executive Vice President, Product Development en Chief Technical Officer. “Terwijl sommige andere autofabrikanten zich lijken te concentreren op marketing en cijfers, streven wij ernaar om klanten nog meer te bieden van wat zij nu al geweldig vinden aan hun Ford. Dit resulteert in meer mogelijkheden voor vrachtauto’s, een hogere productiviteit voor bedrijfsauto’s en betere prestaties voor sportauto’s, plus een lager brandstofverbruik.”

Nieuwe services
Ford is ook bezig met de ontwikkeling van een reeks services die het gebruik van elektrische auto’s nog verder moeten vergemakkelijken. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de leidende rol die het bedrijf de afgelopen twee decennia heeft gespeeld op het gebied van elektrische auto’s en bedrijfsauto’s.

Geef een reactie

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.*Gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen

Cancel reply
4WD Magazine Abonnement
Smiley face

4WD Magazine biedt u een uitvoerige indruk van de wondere wereld van 4 wiel aangedreven auto’s en alles wat daarbij hoort. Van nieuws, tot rallies, van reisverhalen, tot rij-indrukken.

> Bekijk de abonnementen
4WD Magazine Webshop
Smiley face

Ga naar onze webshop voor de laatste dvd’s, boeken, en miniaturen.

> Bekijk de webshop
X