4WD Magazine Abonnement

Smiley face

4WD Magazine biedt u een uitvoerige indruk van de wondere wereld van 4 wiel aangedreven auto’s en alles wat daarbij hoort. Van nieuws, tot rallies, van reisverhalen, tot rij-indrukken.

> Bekijk de abonnementen

Ford F-150 tot Velociraptor 6×6

Ford F-150 tot Velociraptor 6×6

Je hebt de Ford F-150 Raptor en je hebt deze Hennessey Velociraptor 6x6, een Amerikaans antwoord op de Mercedes-AMG G63 6x6.

Hoe meer, hoe beter. Dat is toch de filosofie van Hennessey Performance, de vanuit Texas opererende tuningfirma die we naast allerlei Mustang-creaties vooral kennen van de bloedsnelle Venom GT. Deze keer hebben de Amerikanen zich op de Ford F-150 Raptor gestort, met meer power én meer wielen als resultaat. De VelociRaptor heet het ding, genoemd naar de vleesetende dinosaurus uit het Late Krijt.

Voor de ombouw van Ford F-150 Raptor naar VelociRaptor 6×6 vraagt John Hennessey een 295.000 dollar. Dat is inclusief speciale bodykit met rolbar en additionele schijnwerpers, Fox-ophanging en met off-roadrubber omgorde 20-duimsvelgen. Wil je ook de tot 600 pk opgevoerde TwinTurbo-variant, dan leg je nog eens 22.500 dollar op. Die upgrade komt hand in hand met een sportuitlaatsysteem.

Velociraptor 6x6

Geef een reactie

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.*Gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen

Cancel reply
X