banner

Fireant Rally Team: “Afgelasting King of Portugal 2019 zuur, maar begrijpelijk”

Fireant Rally Team: “Afgelasting King of Portugal 2019 zuur, maar begrijpelijk”

Ultra4 race King of Portugal 2019 is afgelopen weekend vlak voor de start afgelast. Fireant Rally Team, het team van de Friese bouwondernemer Jaap Betsema, verwachtte in het Noord-Portugese Vimioso vooraan in het deelnemersveld te kunnen meedoen en reisde vol vertrouwen af voor deze langste en zwaarste race van de toch al extreme Ultra4 competitie. Helaas kregen de bijna zeventig teams uit heel Europa bij de inschrijving te horen dat King of Portugal 2019 was afgelast, vanwege hevige bosbranden in het gebied. De teams restte niets anders dan terugkeren naar hun thuisland.

Reactie Fireant Rally Team

Fireant Rally Team is inmiddels terug in Nederland. Rijder Jaap Betsema begrijpt de beslissing van de organisatie, maar is desalniettemin teleurgesteld. “King of Portugal is ieder jaar weer favoriet onder de Ultra4 racers”, kijkt hij terug op de voorgaande jaren. Dat is terug te zien in het zeer sterke en diverse deelnemersveld, stelt hij. “Uit heel Europa trekken teams naar Portugal, waar de wagens deze keer helaas niet van hun plek zijn gekomen.” De veiligheid van de deelnemers gaat immers voor. “Begrijpelijk, maar dat maakt het niet minder zuur voor de teams, stuk voor stuk bestaande uit raceliefhebbers die het hele jaar naar King of Portugal toewerken”, aldus Betsema.

“Door de afgelasting kan Fireant Rally Team zich daarentegen wel optimaal voorbereiden op de laatste race van het Ultra4 seizoen”, blikt Jaap Betsema vooruit. “In oktober keren we namelijk terug naar Oost-Europa, voor de tweede editie van King of Poland.”

Over King of Portugal

Het parcours van King of Portugal is kenmerkend voor het landschap in het noorden van Portugal. De opvallendste obstakels voor de rijders zijn de zogenaamde dinosaur eggs, zwerfkeien van één tot wel acht meter hoog die overal in het gebied te vinden zijn. Deze vormen de technisch uitdagende special stages, waarin de teams in de snelste tijd over of om de rotsen heen moesten zien te komen. Op de rest van het relatief lange parcours staat snelheid centraal.

Sven
ADMINISTRATOR
PROFILE
X