4WD Magazine Abonnement

Smiley face

4WD Magazine biedt u een uitvoerige indruk van de wondere wereld van 4 wiel aangedreven auto’s en alles wat daarbij hoort. Van nieuws, tot rallies, van reisverhalen, tot rij-indrukken.

> Bekijk de abonnementen

FD4x4 Centre ontwikkelt elektrisch aangedreven LandCruiser voor mijnbouw

FD4x4 Centre ontwikkelt elektrisch aangedreven LandCruiser voor mijnbouw

Diep onder de grond worden bergen werk verzet. In mijnbouwgebieden rijden voertuigen dag en nacht af en aan.

Uitgave 9- De temperatuur ondergronds schommelt rond de 40 graden. Verse lucht is er schaars. Bij een afdaling worden de remmen van werkvoertuigen zwaar beproefd: tijdens de vijf kilometer lange afdaling moet de chauffeur, inclusief lading, zeker 3.500 kilo in bedwang houden. Omstandigheden, waaronder zelfs één van de sterkste werkpaarden onder de 4×4’s, de Toyota LandCruiser 70-series, het zwaar heeft. Om dan maar te zwijgen over de werkers, die bij de hoge temperatuur en gebrek aan frisse lucht hun prestaties moeten leveren. Niet bepaald een makkelijk bestaan.

Frank Daams van FD4x4 Centre in Bergeijk bedacht een slimme oplossing voor de situatie, waarbij zowel voor het voertuig, als de werkers een aantal belangrijke knelpunten zijn weggenomen. In samenwerking met het Duitse Extrem Fahrzeuge GmbH en de Huber Group ontwikkelde de Bergeijkse ondernemer een 100% volledig elektrisch aangedreven Toyota LandCruiser, de E-Cruiser.

FD 4x4 Centre FD 4x4 Centre

Geef een reactie

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.*Gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen

Cancel reply
X