banner

Erik van loon twaalfde etappe 3

Erik van loon twaalfde etappe 3

De derde etappe van Dakar 2020 is er eentje waarin van alles gebeurd. Moeilijke navigatie, verschillende landschappen en tot op heden de mooiste etappe van de rally.

Erik van Loon en Sébastien Delaunay starten goed en komen in een treintje van auto’s terecht. De etappe heeft enkele moeilijke waypoints, waardoor Van Loon ongeveer vijftien minuten heeft moeten zoeken en twaalfde wordt.

“We begonnen snel aan de etappe,” vertelt Van Loon. “Ik was dan ook verbaasd dat Alonso zo snel achter me zat. Die heb ik na de neutralisatie voorbij gelaten, maar die kon ik goed volgen. Daarna kwamen we in een treintje met Krotov, Prokop en nog een paar jongens. Dat was stuivertje wisselen terwijl we zochten naar de waypoints, daarmee hebben wij vijftien minuten verloren. Morgen weer een dag!”

De etappe van morgen gaat van Neom naar Al Ula. De stage is 453 kilometer lang met veel zand en gravel. De navigatie zal wederom lastig worden, de eerste auto vertrekt rond 9:40 (7:40 NL tijd) en wordt aan de finish verwacht rond 15:50 (13:50 NL tijd).

Sven
ADMINISTRATOR
PROFILE
X