banner

Erik en Anja van Loon naar Tunisia Desert Challenge

Erik en Anja van Loon naar Tunisia Desert Challenge

Op de deelnemerslijst van de Tunisia Desert Challenge staan Erik en Anja van Loon, beiden met een Can-Am Maverick X3 van South Racing. Voor zowel Erik als Anja is het de eerste keer dat zij met een SSV deelnemen aan een internationale rally, voor Anja is het zelfs haar Cross Country debuut. De Tunisia Desert Challenge vindt plaats van 21 tot en met 29 april en gaat van Djerba naar de iconische Star Wars regio, in de buurt van Tozeur, in het Afrikaanse land.

Anja debuteert tijdens de Tunisia Desert Challenge: “Cross Country ken ik natuurlijk al wel, maar zelf rijden is wel anders. Daarom is het fijn dat ik tijdens de Drenthe Rally al een keertje heb kunnen proeven aan het rally rijden en het luisteren naar mijn navigator, Lisette Bakker. Ik weet van Erik dat dit in Cross Country nog belangrijker is, want een klein foutje kan serieus worden afgestraft. Het belangrijkste doel is finishen en zoveel mogelijk ervaring opdoen voor de Dakar Rally, waar ik ook met een Can-Am wil gaan rijden. Ik heb er erg veel zin in!”

Voor Erik is het de eerste Cross Country na de Abu Dhabi Desert Challenge in november. “Ik heb weer zin om in de woestijn te gaan rijden, maar het is nog niet helemaal zeker dat ik ook daadwerkelijk kan starten. Een tijdje terug heb ik een oogoperatie gehad en soms heb ik daar een beetje last van. Ik ga sowieso naar Tunesië en daar gaan we eerst testen hoe het gaat, als alles goed gaat dan ga ik rijden met de Can-Am en anders blijf ik om Anja te ondersteunen. Als alles goed gaat dan rijd ik weer samen met Sébastien Delaunay en dit keer doen we dat met de buggy. Deze buggy’s zijn erg populair en het is gewoon leuk om te rijden. Het zou erg mooi zijn als we mee kunnen doen voor de overwinning, maar laten we eerst de test afwachten.”

De Tunisia Desert Challenge wordt door Gert Duson georganiseerd, Duson organiseerde eerder de Morocco Desert Challenge. De rally kent bijna geen verbindingskilometers en gaat over 2600 kilometer. Op 21 april vindt de startceremonie plaats in Djerba aan de Middellandse zee. De rally begint op vrijdag 22 april met een 60 kilometer lange proloog rondom Djerba, dit is de enige dag waarbij de deelnemers een stukje verbinding hebben van het bivak naar de start en van de finish naar het bivak. In totaal wordt er 2600 kilometer op snelheid afgelegd en omvat de rally veel zand en duinen. De rally gaat van Djerba via Kambout, Ksar Ghilane, Douz en Tozeur naar de Mos Espa filmset van Star Wars. Op 29 april is daar het finishpodium.

Erik en Sébastien hebben nummer 204 gekregen van de organisatie. Anja en Lisette gaan met nummer 234 van start in de Can-Am.

Sven
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos

X