banner

Elektrische off-roader van McLaren

Elektrische off-roader van McLaren

McLaren’s race divisie heeft een spectaculaire off-roader in een wel heel apart kleurenschema gezet. Het betreft een elektrische SUV, die komend jaar aan het tweede seizoen van de Extreme E-series zal meedoen. Aan het stuur: Emma Gilmour, de eerste vrouwelijke coureur voor McLaren ooit. Zij zal een duo vormen met Tanner Foust.

De fraaie E-series werd met de hand beschilderd door illustrator Vic Lee. Zijn tekeningen betreffen de Amazone regio, de woestijn en de IJszee om aan te geven, waar de Extreem E-series komend jaar zal gaan racen. Een verwijzing naar Bruce McLaren, ook in Nieuw Zeeland geboren zoals Emma Gilmour, vind je terug op het dak, terwijl McLaren Racing’s ‘Count us in’ op de voorzijde van de auto is terug te zien.

De elektrische off-roader zelf heeft, zoals alle auto’s in de zero emissions race serie, een tweetal elektromotoren, die 543 pk/400 kW leveren en in 4,5 seconden van 0 naar 100 km/uur gaan. 

Het Extreme E kampioenschap 2022 trapt op 19 en 20 februari af in Saoedi-Arabië als eerste van vijf races in totaal. Later meer over de rest van de kalender.  

Sven
ADMINISTRATOR
PROFILE
X