banner

Dwars door Rusland (deel3)

Dwars door Rusland (deel3)

Na modderige avonturen in het Oeral-gebergte in midden Rusland staat ons een volgende uitdaging te wachten: Siberië. Siberië, dat synoniem is met kou, onherbergzaamheid en leegte. Wij leren een hele andere kant van dit prachtig stuk Rusland kennen; warmte! En we vinden ongewild het antwoord op een veelgestelde vraag onder overlanders: een locale autoverzekering, wat dekt die eigenlijk?

Na 10.000 kilometer zijn we er bijna. Siberië! Voor ons vertrek zorgde die naam alleen al voor veel vragen en verbaasde blikken bij vrienden en familieleden. ‘Daar is toch niks, wat ga je daar nou doen?’ en ‘Daar is het toch veel te koud?’ We hebben zelf ook geen idee, wat we kunnen verwachten; de naam spreekt in ieder geval tot de verbeelding. Siberië klonk voor ons vooral als heel ver weg, zeker toen we nog in Nederland waren.

Voor we Siberië in rijden, kamperen we in de Oeral naast een groep tieners op zomerkamp. Terwijl we de daktent opzetten, komen ze ons langzaam en voorzichtig dichterbij. De oudste neemt het woord, de jongens komen uit één van de meest noordelijke steden in Siberië. Ze wonen ver van de Transsiberië Express in een stad, waarna zo’n beetje alle verharde wegen stoppen…

Lees het gehele artikel in de nieuwe uitgave van 4WD Magazine.

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

X