4WD Magazine Abonnement

Smiley face

4WD Magazine biedt u een uitvoerige indruk van de wondere wereld van 4 wiel aangedreven auto’s en alles wat daarbij hoort. Van nieuws, tot rallies, van reisverhalen, tot rij-indrukken.

> Bekijk de abonnementen

De Gouden Eeuw der Discovery’s

De Gouden Eeuw der Discovery’s

Je kunt de Defender met recht een icoon noemen, Land Rover’s Discovery heeft zich in vier generaties eveneens wereldwijde bekendheid verworven. Met Discovery 5 in aantocht legt onze speciale medewerker Steve Cropley elk van de vier voorgaande generaties onder de loep.

De Discovery is een typische uitvinding van Land Rover. Voor die tijd was het bedrijf uit Solihull bekend door twee vreemde ongelijksoortige modellen, die er onverwacht waren… De eerste was een in de Midlands gemaakt derivaat van de Willys Jeep, dat beter bleek, dan z’n uitvinders ooit hadden kunnen denken. De tweede, wat luxueuzere en verfijndere auto was een enigszins gehaast gestylde 4×4, die werd aangedreven door een Amerikaanse V8. De auto verbaast de wereld nog steeds, want de toen bedachte klasse is nog steeds mateloos populair.

Niet dat alles zo goed ging met die Discovery. De lancering ervan in september 1989 op de IAA in Frankfurt was een merkwaardige gebeurtenis. De Duitsers hadden de Britse auto-industrie vrolijk in de verre hal 9 verstopt, waar ook wat Japanse auto’s stonden en auto’s uit oost Europa. Maar de Britse autopers besteedde erg veel aandacht aan Land Rover’s nieuw ‘leisure vehicle’ en toen de Discovery daarna op de British Motor Show in Birmingham stond, stroomde het publiek richting Land Rover stand.

Het gehele artikel lees je in 4WD Magazine uitgave 2-2017.

Discovery

Geef een reactie

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.*Gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen

Cancel reply
X