De duurste SUV

De duurste SUV

De Karlmann King SUV heeft een 6.8 liter V10 als aandrijving, kan optioneel kogelvrij gemaakt worden en kost, volgens zeggen, rond de 1.56 miljoen pond!

Basis voor de Karlmann King is een Ford F-550. Het design komt van het Chinese bedrijf IAT en de SUV werd gebouwd in Europa. Doel was een ‘stealth-achtig’ voertuig te maken, dat een waar genot voor het oog moest zijn. Nou, of dat laatste is gelukt, is aan onze lezers, maar dat je wat vergelijkingen kunt maken met het hoekige van een Amerikaanse F-117 Nighthawk, is duidelijk.

De Karlmann King is precies zes meter lang en weegt 4.5 ton. De 6.8 liter V10 hoest 395 pk op en is gekoppeld aan een zestraps automaat, is standaard vierwielaangedreven en heeft rondom luchtvering.

Het interieur is werkelijk fenomenaal. Het dak lijkt wel de sterrenhemel in de Sahara en er is veel prachtig leder in meerdere kleuren gebruikt om stoelen en omgeving in de auto te verfraaien. Dat je er airco bij krijgt, een koffiemachine, neon verlichting, een flat screen tv, een koelkast, etc. mag je als logisch beschouwen. Voor de muziek zorgt een HiFi geluidssusteem, je hebt PlayStation 4, satteliet tv, etc.

Mocht je die 1.56 miljoen pond aan de auto kwijt willen, dan moet je er nog snel bij zijn ook, want er worden er hooguit twaalf gemaakt.

Karlmann King Karlmann King

Geef een reactie

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.*Gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen

Cancel reply
X