banner

De Coast to Coast Jeep Expedition

De Coast to Coast Jeep Expedition

In 1969 was de Simpson Desert een desolate en zelden bereisde plek in Australië. De woestijn ligt in het hart van het grote, rode centrum van het continent en is zeker één van de meest afgelegen streken van onze planeet.

De temperaturen kunnen tot boven de 50 graden Celsius stijgen, waarbij het er zo droog is, dat het zweet op je huid verdampt, voordat je er erg in hebt. Afstanden tussen stadjes en zogenaamde ‘sheep stations’ werden toentertijd in dagen, of weken gemeten en er waren maar weinig wegen, of pistes die tot het noorden van Australië reikten. Je moet bijna kameel zijn om hier te kunnen overleven. De Simpson Desert beslaat een enorme oppervlakte en er leven nauwelijks mensen. Maar Ian McDonald en een handvol van zijn maten raakten juist door deze woestijn geïnspireerd, maakten hun Jeeps reisklaar en trokken na veel voorbereidend werk de Simpson Desert in.

Dit jaar is het 50 jaar geleden, dat een eerste expeditie van kust naar kust ging, dwars door Australië heen. Afgelopen zomer trok een groepje avonturiers in de voetsporen van McDonald en consorten van de oost-, naar de westkust van Australië: de ‘2019 BFGoodrich East-West Australia Jeep Expedition’.

Lees het gehele artikel in de nieuwe uitgave (11) van 4WD Magazine.

Coast to Coast Jeep Expedition

Sven
ADMINISTRATOR
PROFILE
X