DBX: Prototype of Aston Martin’s eerste SUV

DBX: Prototype of Aston Martin’s eerste SUV

Aston Martin heeft een belangrijke en symbolische stap gezet naar de eerste SUV van het luxemerk - nu officieel bevestigd als DBX - waarbij het prototype van de eerste ontwikkeling op het veeleisende Welsh Rally-podium in de handen is van de hoofdingenieur van het bedrijf, Matt.

Deze eerste test voor DBX betekent het begin van een uitgebreid testprogramma. Een die is begonnen in Wales, als een knipoog naar de nieuwe St Athan-productiefaciliteit van Aston Martins in de vallei van Glamorgan.

Hoewel simulatie een essentieel onderdeel is van de vroege ontwikkelingsfase van DBX, betekent dit eerste prototype in Wales het begin van ‘real world’ testen, waarbij de SUV wordt onderworpen aan een straffend regime dat uiteindelijk ontwikkelingsprototypes onderwerpt aan een aantal van ‘s werelds meest ruige omgevingen, van de bevroren Arctische en brandende woestijnen van het Midden-Oosten tot hoge Alpenpassen en de hoge snelheden van de Duitse autobahnen en Nürburgring Nordschleife.

Tekst gaat verder onder de foto.

Aston Martin SUV

Het unieke karakter van DBX in het Aston Martin-assortiment betekent dat het een speciaal testprogramma vereist; een die voorzien is van nieuwe processen, procedures en standaarden die zijn universele rol weerspiegelen. Dus, terwijl het zal presteren met de kracht en het gevoel van een echte Aston Martin, moet de dynamische enveloppe zich uitstrekken in gebieden die voorheen niet beperkt waren tot de sportieve roots van het merk. Vanzelfsprekend omvat dit indrukwekkende terrein- en sleepmogelijkheden, zoals het hoort bij een state-of-the-art SUV.

Over zijn gedrevenheid in het DBX ontwikkelingsprototype zei de hoofdingenieur van Aston Martin, Matt Becker: ‘We have already developed and tuned DBX in the driving simulator, which has enabled us to make excellent progress in advance of the first physical prototype cars being available. Still, it’s always a big day when you get to put the first actual miles on an early prototype and I’m delighted with the near perfect correlation between the simulator and this prototype. As an engineer, it’s genuinely exciting to get a feel for the car you’re working to create. DBX is a very different kind of Aston Martin, but we will be testing it in all conditions and across all terrains to ensure it delivers a driving experience worthy of the wings badge’

Tekst gaat verder onder de foto.

Aston Martin SUV

DBX staat gepland om onthuld te worden in het laatste kwartaal van 2019 en zal worden gebouwd in de St Athan-fabriek van Aston Martin Lagonda; een ultramoderne luxe fabriek.

Aston Martin Lagonda President en Group Chief Executive Officer, Andy Palmer, zei: “Seeing a DBX development prototype in action is a momentous chapter in the story of our first SUV, for it is the moment it really comes alive. DBX is so much more than ‘just’ an SUV; it will be the first model built at our brand-new facility in St Athan. As such, it is very much the start of a bold new era in the company’s long history.”

Geef een reactie

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.*Gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen

Cancel reply
X